Film Problémissky s Keirou Knightley, Jessie Buckley či Gugu Mbatha-Raw míří do znovuotevřených českých kin

Podívejte se do zákulisí soutěže Miss World v roce 1970.
 
 
Oceňovaná britská režisérka a držitelka prestižní filmové ceny BAFTA Philippa Lowthorpe stojí za filmem Problémissky (Misbehaviour), který vypráví skutečný příběh o narušení soutěže Miss World v roce 1970. Ve snímku se představí celá řada talentovaných hereček, a to například Keira Knightley (Sally Alexander), Jessie Buckley (Jo Robinson), Gugu Mbatha-Raw (Jennifer Hosten, Miss Grenada), Keeley Hawes (Julia Morley), Suki Waterhouse (Sandra Wolsfeld, Miss Amerika) a mnoho dalších.

„Problémissky je film o soutěži Miss World roku 1970 vyprávěný z několika různých hledisek. Hlavní důraz je však kladen na dvě skupiny: na mladé ženy, které se rozhodly narušením soutěže sdělit světu své poselství o svobodě a rovnosti a na mladé ženy, které se přihlásily do soutěže krásy, aby využily příležitosti, kterou jim Miss World nabízela a které doufaly, že je ve světě proslaví, “ vysvětluje režisérka Philippa Lowthorpe.

Jak bude film (nejen) o volbě Miss World, kdy korunku poprvé nezískala běloška, vypadat, naznačuje trailer. Snímek Problémissky je prvním filmem, který distribuční společnost Bioscop uvede po vynucené koronavirové pauze do kin. Česká premiéra je naplánovaná na 28. května 2020.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací