Květnové knižní novinky přináší romantiku, pohádky, dobrodružství i lákavé vůně

Dáte si Marvel, Disney nebo dobrodružství Rychlých šípů?
 
 
Možnosti zábavy jsou aktuálně omezené. Dobrá kniha ovšem nezklame nikdy a Albatros Media nabízí téměř nevyčerpatelnou zásobu, včetně květnových novinek. Kluci a holky budou moci prožít dobrodružství s knihou Eda se nedá, objevit Stínadla se bouří a usínat s Disney – Pohádky na dobrou noc. Kapku vzdělávaní nabídne poučná a zábavná publikace Proč se říká… ? Bojovat s větrnými mlýny… a další oblíbená úsloví. Otevřou se i dveře do světa fantasy. Četli jste Selekci? Tak to si nesmíte nechat ujít novou knihu od Kiery Cassové Zaslíbená. Supernova přinese epický závěr renegátské trilogie a Dvě temné vládkyně nás již potřetí zavedou do série Temné koruny. Milovníci filmů, komiksů a superhrdinů ocení encyklopedii Marvel: Kniha plná faktů. Zamilovaný příběh se skrývá na stránkách knihy Obchůdek na rohu. Říká se, že láska prochází žaludkem. Mnoho inspirace nabídne Moderní mexická kuchařka. V neposlední řadě tu máme dvě české pecky, a to povídky Miroslav Krobot: Nečíst a psychologický román Foukneš do pěny.

Disney – Pohádky na dobrou noc

Autor: kolektiv

Anotace:

„Nové vydání kultovní knihy pohádek od Disneyho“

S Disneyho hrdiny vyrůstá už několikátá generace. Milované pohádky na dobrou noc se nyní opět vracejí, aby na cestě do říše snů doprovodily ty nejmenší děti a jejich rodičům připomněly dětství. Pohádky a hravé básničky doprovázené půvabnými ilustracemi zvou do kouzelného světa Mickeyho, Minnie a jejich přátel z časů, kdy byli malými, roztomilými batolaty.  

Cena: 299 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 112

Rozměry: 210×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 4. 5. 2020

Proč se říká… ? Bojovat s větrnými mlýny… a další oblíbená úsloví

Autor: Petr Kostka

Anotace:

„Které události či společenské jevy české i světové historie inspirují již stovky generací natolik, že stále zůstávají součástí našeho jazyka?“

Určitě, čas od času, zaslechnete někoho říci: „nevstoupíš dvakrát do téže řeky“ nebo „byl to husarský kousek“. Možná přesně nevíte, co tato úsloví znamenají a odkud se vzala. Srozumitelnou odpověď najdete v této knize. Vybrali jsme dvacet jedna běžně užívaných úsloví, která mají svůj původ v českých, ale i světových dějinách. Seznamte se s nimi a až zaslechnete někoho říkat, „máš u mě vroubek“, budete už vždycky vědět, co tím myslí…

Cena: 249 Kč

Žánr: naučná beletrie pro děti, stručná historie

Počet stran: 72

Rozměry: 197×234 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 7. 5. 2020

Zaslíbená

 

Autor: Kiera Cassová

Anotace:

„První díl série od autorky světového bestselleru Selekce“

Lady Hollis Briteová je nadšená – a v šoku. Král Jameson jí totiž veřejně vyjevil své city, o čemž odjakživa snila. Jako jediná ze šlechtických dcer upoutala jeho pozornost! Ale Hollis si brzy uvědomí, že stát se královnou možná není ten šťastný konec, který si představovala. A když se setká s cizincem, který má schopnost nahlédnout přímo do jejího srdce, pochopí, že ve skutečnosti touží po úplně jiné budoucnosti.

Cena: 349 Kč

Žánr: romantika, love story, fantasy pro děti, fantasy, YA fantasy

Počet stran: 272

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 11. 5. 2020

Stínadla se bouří

Autor: Jaroslav Foglar

Anotace:

„Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie.“

Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro všechny z okolních čtvrtí tak začíná být ve Stínadlech opět nebezpečno. To nemůžou Rychlé šípy nechat bez povšimnutí a samy se pouštějí do pátrání po hlavolamu. Chtěly by totiž získat plánek létajícího kola, který je v něm ukrytý…

Cena: 399 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro kluky

Počet stran: 256

Rozměry: 170×221 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 11. 5. 2020

 

Eda se nedá

Autor: Petra Braunová

Anotace:

„Bulvár Edu neporazí!“

Blesky fotoaparátů a roj novinářů! Edovi, synovi úspěšného režiséra a známé herečky, se pozornost médií nelíbí. Donedávna měl pocit, že je obyčejný kluk, přestože věděl, že pochází z věhlasného hereckého rodu. Matčina rostoucí sláva bohužel přilákala i zájem bulvárních časopisů, kde se začaly objevovat hanlivé a nepravdivé články. Eda se rozhodne očistit pověst svou i celé rodiny. Bude to lítý boj, ale Eda se nedá!

Cena: 269 Kč

Žánr: příběhy dětí

Počet stran: 168

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 11. 5. 2020

Miroslav Krobot: Nečíst

Autor: Miroslav Krobot

Anotace:

„Literární koláž českého herce a režiséra Miroslava Krobota“

Útržky, úvahy, nonsensy, povídky. Myslí charismatického režiséra a herce putují fascinující postavy i vzpomínky: Český dobrodruh Eskymo Welzl si podává dveře s Jackem Kerouacem, Rolling Stones s maminčiným životopisem. Divokou krásu Jeseníků střídají parky Olomouce či divadlo v Chebu. Osobitý styl jednoho z nejvýraznějších mužů českého divadla a filmu vám odemkne dveře do světa fantazie, v němž je radost se ztratit.

Cena: 369 Kč

Žánr: povídka

Počet stran: 264

Rozměry: 125×210 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 14. 5. 2020

Foukneš do pěny

Autor: Radka Třeštíková

Anotace:

„Nebude to lehké, ale bude to jízda“

Sbalte si do tašky všechna svoje trápení, úzkosti, zmatek, křivdy, nevyřčená slova i nevyřešené záležitosti a vydejte se spolu s hlavní hrdinkou na svoji vlastní cestu.

Cena: 349 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, psychologický román, česká próza

Počet stran: 256

Rozměry: 125×205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 14. 5. 2020

Supernova

Autor: Marissa Meyerová

Anotace:

„V lásce a anarchii je vše dovoleno. Epický závěr renegátské trilogie.“

Nova a Adrian se ze všech sil snaží zabránit odhalení svých skrytých identit. Zatímco zuří bitva mezi jejich alter egy a odlišnými světy, v nichž se pohybují, nad Gatlon City se vznáší daleko nebezpečnější hrozba. Na světlo vyplouvají tajemství, lži i zrady… a dělení na padouchy a hrdiny už dávno není tak snadné. Nova s Adrianem musí sjednotit zdánlivě nesmiřitelné strany konfliktu – pokud se jim to nepovede, mohou přijít o všechno. I o sebe navzájem.

Cena: 449 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro dívky, román, fantasy pro děti

Počet stran: 504

Rozměry: 140×208 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 18. 5. 2020

Dvě temné vládkyně

Autor: Kendare Blake

Anotace:

„Jedna královna vládne, druhá povstane. Třetí díl série Temné koruny.“

Královna Katharina čekala na korunu celý život. Když ji však teď konečně má, královstvím se šíří nespokojené hlasy. Navíc si není jistá, zda její dvě sestry zemřely, nebo pro ni představují hrozbu. Mirabella a Arsinoe jsou skutečně naživu, ale navštěvuje je přízrak proslulé Modré královny. Jules stojí před těžkou volbou: Má vést armádu proti Katharině? Chystá se povstání, s nímž má Modrá královna možná společného víc, než by kdokoli hádal… nebo čekal.

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy pro děti, YA fantasy

Počet stran: 480

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 21. 5. 2020

Moderní mexická kuchařka

Autor: kolektiv

Anotace:

„Objevte chutě, barvy a vůně Mexika“

Guessadilla, burritos, tacos, salsy a margharita. Spousta papriček, kukuřičných tortill, avokáda a fazole na tisíce způsobů. To vše je součástí bohaté a chuťově rozmanité mexické kuchyně. Staňte se jejími mistry a okouzlete rodinu a přátele jídly, za něž by se nemuseli stydět ani kuchaři ve věhlasných mexických bistrech. Klasické recepty uzpůsobené evropským podmínkám vás krok po kroku povedou k perfektním výsledkům a díky barevným fotografiím budete přesně vědět, jak má výsledek vašeho snažení vypadat.

Cena: 490 Kč

Žánr: moderní kuchařky

Počet stran: 144

Rozměry: 190×235 mm

Nakladatelstvi:  CPRESS

Datum vydání: 25. 5. 2020

Marvel: Kniha plná faktů

Autor: Melanie Scott

Anotace:

„Otestujte si své znalosti! Soupeřte se svými přáteli!“

Z které planety pochází Groot? Kdo naučil Doctora Strange mystickým uměním? Jak Black Widow získala své superschopnosti? Tohle a mnoho dalšího se dozvíte v unikátní knize Marvel: Kniha plná faktů. Otestujte si své znalosti multivesmíru Marvel, soupeřte se svými přáteli a objevte více než 500 úžasných informací o svých oblíbených hrdinech a hrdinkách.

Cena: 229 Kč

Žánr: komiks, encyklopedie, aktivity a hry

Počet stran: 128

Rozměry: 150×228 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 25. 5. 2020

Obchůdek na rohu

Autor: Nicola May

Anotace:

„Záhadné dědictví vám může zkomplikovat život i přinést lásku, o jaké jste snili.“

Rosa Larkinová jednoho dne s překvapením zjistí, že jí někdo odkázal malý obchod na venkově. V Londýně ji nic nedrží, tak se vydává do neznáma. Vloží všechno, co má, do nového podnikání a před očima maloměsta se snaží uspět. Máme tu pohledného ragbistu, sexy instalatéra, šťouravého novináře a další svérázné figurky. A Rosa řeší i několik záhad: Kdo ujel od dopravní nehody, kam se ztratil vzácný náhrdelník a kdo se skrývá za jejím tajemným dědictvím.

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy

Počet stran: 336

Rozměry: 120×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 28. 5. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací