Meky – dokument o Mirovi Žbirkovi se představuje prvním trailerem

Meky míří do kin.
 
 
Čo bolí to prebolí, Biely kvet, Atlantid a nespočet dalších hitů je neodmyslitelně spjato se slovenským zpěvákem a skladatelem Mirem Žbirkou, kterému všichni říkají prostě Meky. Tak zní i název dokumentárního filmu, který nám populárního zpěváka představí tak, jak ho neznáme.

Režie a scénáře se chopil Šimon Šafránek, který má na svém kontě nejen Českým lvem oceněný počin King Skate, ale například i dokumentární záznamy koncertů Monkey Business v ostravském Brickhousu, J.A.R. – Eskalace dobra či Tomáš Klus – RecyKlus Tour. S hudebníky má tedy nemalou zkušenost.

„Snažili jsme se udělat filmový portrét, jaký tu není. Bez sentimentu a patosu, zato s humorem. Energický a podvratný. S hlasitou muzikou, a především pokud možno upřímný a emocionální, lidský,“ říká režisér filmu Šimon Šafránek. Jak bude dokument Meky vypadat naznačuje první trailer. Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 9. července 2020.

 

Plakát Meky:

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací