Zlín Film Festival připomíná svoji historii výstavou velkoformátových fotografií a dalšími akcemi

Filmové klapky, autokino i dobové fotografie.
 
 
Již za pár dnů měl startovat jubilejní ročník Zlín Film Festivalu. Kvůli pandemii koronaviru se filmoví fanoušci ve Zlíně setkají až v září, a to od 4. do 10. 9. 2020. V rámci oslav kulatin se organizátoři rozhodli pro obyvatele Zlína připravit malou připomínku.

V pátek 29. května 2020 bude ve Zlatém jablku oficiálně zahájena Klapka tour. Umělecky ztvárněné filmové klapky tohoto ročníku si tak bude moci poprvé prohlédnout široká veřejnost. Připraven je i filmový bonbonek v podobě speciální projekce českého filmu Na střeše režiséra Jiřího Mádla, který již v září odhalí na Chodníku slávy svoji hvězdu. Snímek se bude promítat v rámci autokina na parkovišti obchodního centra na Čepkově.

Nepřehlédnutelná je výstava velkoplošných dobových fotografiích Zlín Film Festivalu „60 let SPOLU“. Snímky jsou rozmístěny na pěti místech v centru Zlína a k vidění budou až do konce června. „Přestože se situace pro festival nevyvíjí právě příznivě a důsledky koronaviru se projevují v oblasti organizace i finančních dopadů, které postihly nás i naše partnery, rozhodli jsme se udělat lidem radost a alespoň několika aktivitami upozornit na letošní významné výročí,“ uvedl prezident festivalu Čestmír Vančura.  

(Foto: Zlín Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací