Český lev nově ocení i tvůrce animovaných a krátkých filmů

Změnou projdou i televizní projekty.
 
 
Po mnoha dotazích, zda se budou moci o sošku Českého lva ucházet i animované filmy, došla Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) k rozhodnutí. Během příštího slavnostního ceremoniálu budou oceněni i tvůrci animovaných a krátkých filmů.

Tím ale novinky nekončí. Tvůrci televizních filmů, minisérií a seriálů budou bojovat i v kategoriích, které byly doposud určené pouze celovečerním filmům, jako jsou nejlepší herecký výkon v hlavní a vedlejší roli, zvuk, střih, kamera, hudba atd. 

„Nové kategorie i rozšíření tvůrčích kategorií lépe pokrývá aktuální vývoj v audiovizuálním světě a širokou škálu současné tvorby. Na poli animovaného i krátkého filmu vznikají kvalitní díla, která v minulosti jednotlivým kategoriím nevyhovovala. Pozornost veřejnosti i Českých lvů si však zaslouží. Stejně tak tuto tvorbu podporuje i Státní fond kinematografie,“ vysvětluje prezident ČFTA Ivo Mathé.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací