Předprázdninové knižní novinky s Katkou, Peppou, Annou, Elsou či Artemisem

O naši přízeň usilují čeští i zahraniční autoři.
 
 
Předprázdninová várka nového čtení od Albatros Media nabízí pestrý mix žánrů. Pohádkovou tématiku v sobě skrývá YA romantika Spící Beatrice, leporelo s magnetkami Ledové království 2 – Hravá knížka či omalovánky Peppa Pig – První hravé malování. Humor, akce i nebezpečí je vlastní fantasy pro děti Artemis Fowl. Obrovská dávka humoru i ponaučení, to je Čmelák – Láskyplné povídky od oblíbené autorky Haliny Pawlowské. Chybět nesmí ani romány. Silná ženská hrdinka se skrývá jak na stránkách Pohlednice (z) minulosti Petry Kouskové, tak v příběhu Naučte se tančit v dešti Veronique Maciejak. Jak to bylo dál? Na tuto otázku odpoví životopisný próza Katka – Příběh narkomanky od Michaela Třeštíka a Tomáše Třeštíka, zabývající se protagonistkou dokumentárního filmu Katka.

Spící Beatrice

Autor: Júlia Matulová

Anotace:

„Moderní pojetí pohádky o Šípkové Růžence od vítězky soutěže CooBoo hledá talent“

Světem se šíří neznámý virus. Nelze určit, kde zasáhne příště a kdo další se v bezvědomí svalí k zemi. Protože počet obětí každým dnem neúprosně roste, vědci se rozhodnou přistoupit k nebezpečným pokusům na lidech. Jako dobrovolnice se přihlásí i osmnáctiletá Beatrice. Co ji ve výzkumném středisku čeká? Je nějaká naděje, že společně se synem jednoho z výzkumníků objeví lék? Přežije Bea a dokáže zachránit své blízké – včetně toho, kterého miluje?

Cena: 299 Kč

Žánr: literatura pro dívky, YA sci-fi a dystopie, YA romantika

Počet stran: 264

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 1. 6. 2020

Čmelák – Láskyplné povídky

Autor: Halina Pawlowská

Anotace:

„Krém tě vrásek nezbaví, když tě láska nebaví“

Nejlepší optimistické povídky o lásce od Haliny Pawlowské – o tom, jak ženy milují muže, muži ženy, jak milujeme děti, jak se nesnášíme a jak nám nezbývá než se všemu zasmát, protože nic jiného nám stejně nepomůže!

Cena: 399 Kč

Žánr: čtení pro ženy, povídka

Počet stran: 360

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 4. 6. 2020

Artemis Fowl

Autor: Eoin Colfer

Anotace:

„Humor, akce i nebezpečí v napínavém příběhu, ve kterém se mísí realita s fantazií.“

Artemis Fowl, dvanáctiletý kluk pocházející z kdysi zámožné zločinecké rodiny, působí díky své chytrosti jako zázračné dítě. Tátu unesli, s mámou, která to těžce nese, jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat. Má totiž geniální plán! Udělá vše pro to, aby získal nezměrné bohatství na záchranu otce a obnovení majetku Fowlů. A jak jinak, když žije v Irsku v 21. století, než prostřednictvím skřítků leprikónů a té nejmodernější techniky?

Cena: 249 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 176

Rozměry: 140×205 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 8. 6. 2020

Pohlednice (z) minulosti

Autor: Petra Kousková

Anotace:

„Všichni máme v životě ukryté příběhy svých předků. Vydej se za nimi spolu s hrdinkou, která v sobě objeví sílu jejich porážek i vítězství.“

Anna bilancuje a má dojem, že život promarnila snahou zachránit celý svět. A co hůř, nepodařilo se jí to. Přišla o všechno, co milovala, a zůstaly jí jenom smutné vzpomínky. Tak se svůj život s pomocí inzerátu pokusí prodat. Díky jednomu neplánovanému kroku ale nakonec zažije sérii nečekaných událostí. Začne pátrat po své minulosti a objevovat střípky ze života svých předků. Zjistí, že žít neznamená přežívat, a pochopí, co je opravdové štěstí.

Cena: 260 Kč

Žánr: román

Počet stran: 264

Rozměry: 120×200 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 8. 6. 2020

Naučte se tančit v dešti

Autor: Veronique Maciejak

Anotace:

„Varování: Tato kniha vám může zásadně změnit život… k lepšímu“

Vysněná práce moderátorky v rádiu se v případě Emmy proměnila v ubíjející rutinu bez špetky uznání, kvůli které šel její osobní život stranou a nálada ke dnu. Setkání s úspěšným spisovatelem ji přiměje přestat přežívat a začít konečně žít. K tomu ji navede originální experiment, který ji naučí vnímat svět kolem sebe jiným pohledem. Je jen na ní, jak bude její život nakonec vypadat. A stejně tak na čtenářích, kteří můžou díky několika motivačním cvičením dosáhnout stejného pokroku jako Emma.

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, světová beletrie, psychologie pro každého, moderní žena

Počet stran: 288

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 11. 6. 2020

Katka
Příběh narkomanky

Autor: Michael Třeštík, Tomáš Třeštík

Anotace:

„Co se stalo s protagonistkou dokumentárního filmu Katka?“

Sestupná spirála narkotik, krádeží, prostituce a celkového chátrání. A jenom občasné záblesky odhodlání s drogami skoncovat. Tak vypadala každodenní realita Kateřiny B. v unikátním časosběrném dokumentu Heleny Třeštíkové z roku 2009. Co tehdy Katka prožívala a co se s ní dělo poté? Její ucelený příběh ve formě autentických výpovědí zpracoval Michael Třeštík a fotkami doprovodil jeho syn Tomáš.

Cena: 299 Kč

Žánr: životopis, česká próza

Počet stran: 176

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 11. 6. 2020

Ledové království 2 – Hravá knížka

 

Autor: kolektiv

Anotace:

„Vymýšlejte vlastní příběhy oblíbených hrdinů z Ledového království v knížce s magnetkami!“

Doprovoďte Elsu, Annu, Kristoffa, Olafa a Svena při jejich dobrodružném putování do Kouzelného lesa. 16 barevných magnetek vám umožní vymyslet a rozehrát vlastní příběhy oblíbených hrdinů. Knížka obsahuje: 5 obrázkových scén k doplnění, 16 magnetek a praktický uzavíratelný box pro uchovávání magnetek.

Cena: 299 Kč

Žánr: leporelo

Počet stran: 10

Rozměry: 200×250 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 15. 6. 2020

Peppa Pig – První hravé malování

Autor: kolektiv

Anotace:

„Spojuj body, vybarvuj obrázky a uč se s Peppou!“

S kým si hraje Tom? Čím jede Peppa na dovolenou? Co dělá Peppa na pláži? Když spojíte jednotlivé body ve správném pořadí, odpověď se hned dozvíte! K tomu vám pomůžou pěkně barevné obrázky a číslice. Spojovat začněte jednoduššími obrázky na začátku a než dojdete na konec knížky, budete umět čísla, jako když bičem mrská!

Cena: 169 Kč

Žánr: kniha – omalovánky

Počet stran: 80

Rozměry: 220×220 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 22. 6. 2020

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací