Červencový Severský filmový čtvrtek nabídne sportovní výkony a Optimistky

Volejbal, přátelství, humor i hřejivý optimismus.
 
 
První prázdninový Severský filmový čtvrtek nás vezme na trénink volejbalového týmu norských seniorek. Skupina žen trénuje čtyřicet let každé pondělí. Zvládnou první velký zápas? Odpověď na tuto otázku nám nabídne dokumentární rodinné drama Optimistky již 2. července 2020 v 18:00.

„V norském městě Hamar se pravidelně schází dámy od 66 do 98 let, aby si zahrály volejbal. Trénují spolu každé pondělí, přesto dosud nikdy neabsolvovaly opravdový zápas. Rády by to změnily, ale kde najít soupeře?“ přibližuje film Jitka Jindřišková ze Skandinávského domu. Dokumentární snímek režisérky Gunhild Magnor nás seznámí s 98letou kapitánku Goro i ostatními členkami týmu.

Krátký úvod před filmem bude tentokrát věnován norské dokumentární tvorbě.

Co: Severské filmové čtvrtky – Optimistky

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 2. července 2020 ve 18:00

Vstupné: 130 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Optimistky:

V norském městě Hamar se pravidelně schází dámy od 66 do 98 let, aby si zahrály volejbal. Trénují spolu každé pondělí, přesto dosud nikdy neabsolvovaly opravdový zápas. Rády by to změnily, ale kde najít soupeře? A nepřemůže sportovkyně nakonec nervozita? Snímek sleduje cílevědomou 98letou kapitánku Goro i ostatní členky týmu během jejich tréninku a příprav na osudové utkání, a nahlíží tak i do všedního života seniorů plných elánu a životního optimismu. Soupeře nakonec najdou v sousedním Švédsku. Na opačnou stranu hřiště se proti nim postaví mužský seniorský tým. Jak tahle švédská odysea dopadne?

Režie: Gunhild Magnor

Scénář: Gunhild Magnor

(Úvodní foto: Optimistky, Skandinávský dům)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací