Nová distribuční platforma FAMU v kině uvede v české kinodistribuci krátké filmy studentů a čerstvých absolventů FAMU

Zhlédněte snímky Dcera nebo Sh_t Happens.
 
 
Letos v srpnu startuje nový projekt, a to v podobě nové distribuční platformy FAMU v kině, díky které budou po celé České republice k vidění krátké filmy studentů a čerstvých absolventů FAMU. Mnohé snímky, které uvede ročník 01 se již pyšní mezinárodními úspěchy, jako jsou nominaci na Oscara nebo BAFTU, výběr na prestižní festival v Benátkách či americký Sundance.

„FAMU v kině jsem nastartovala jako svůj magisterský projekt při studiu produkce. Každoročně by měl představit to nejzajímavější ze studentské tvorby a uvést do distribuce jeden celovečerní blok. V první edici jde primárně o kombinaci úspěšných animovaných filmů za rok 2019 a zcela nových, právě dokončených snímků talentovaných tvůrců,“ přibližuje projekt jeho vedoucí Martina Netíková.

Letošní snímky propojuje jedno téma, a to ženství s nejrůznějšími společenskými tabu. V kinech napříč Českou republikou bude od 20. srpna 2020 uveden blok osmi krátkometrážních snímků v celkové délce 65 minut. Jmenovitě se jedná o filmy Ahoj (Anna Paděrová, 1 min.), Dcera (Daria Kashcheeva, 15 min.), Schovka (Barbora Halířová, 7 min.), Mezery (Nora Štrbová, 8 min.), Podle Sylvie (Verica Pospíšilová Kordić, 12 min.), Kdo se se mnou zatočí (Adéla Križovenská, 7 min.), Sh_t Happens (Michaela Mihályi & David Štumpf, 13 min.) a Měj se ráda (Alžběta Suchanová, 1 min.). Předpremiéra FAMU v kině 01 proběhne na Letní filmové škole Uherské hradiště.

(Úvodní foto: Dcera, FAMU v kině)

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací