Filmové události #21/23: V novém traileru se představil hrdina Flash i panenka Barbie

Opustilo nás také mnoho filmových i hudebních hvězd.

Novou ukázku nabídli tvůrci Barbie. S prvním trailerem přišel i remake Purpurové barvy. Apple TV+ zveřejnilo první spot k seriálu Únos letadla. A ve finálním klipu se představil snímek Flash. Karl Urban se objeví v Mortal Kombat 2. Obsazení má i horor Weapons. Začíná Zlín Film Festival. Na závěr pak smutná zpráva, opustili nás Tina Turner, Ray Stevenson a Dano Heriban.

#21/23

Minulý týden byl poměrně bohatý na trailery. Na jeho sklonku zveřejnili finální ukázku tvůrci snímku Barbie. V ní je poprvé trochu více odhalena zápletka celého příběhu, ve kterém Barbie opouští svůj perfektní svět a vydává se hledat smysl života do skutečného světa. V hlavních rolích, jako Barbie a Ken, se zde objevují Margot Robbie a Ryan Gosling. Dále si zde zahrají America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Michael Cera, Helen Mirren, John Cena, Simu Liu, Ariana Greenblatt, Scott Evans nebo Dua Lipa a mnozí další. Film vstoupí do kin v druhé polovině července.

Prvního spotu se dočkal i remake dramatu Purpurová barva. V nové iteraci se tvůrci snaží slavný příběh převyprávět formou muzikálu. Snímek má vstoupit do kin v lednu 2024, téměř čtyřicet let od premiéry původního filmu Stevena Spielberga.

Klip nabídl i seriál Únos letadla. Sedmidílný thriller z produkce Apple TV+ se zaměřuje na unesené letadlo, jeho pasažéry a autority na zemi, které se snaží situaci vyřešit. Hlavní roli si tu zahraje Idris Elba. První díl pořadu bude k vidění na streamingu již 28. června.

A do čtveřice tu máme taky finální trailer k film studia DC Flash. V něm je odhaleno něco více z centrální zápletky, díky které se v snímku objeví i několik verzí Batmana.  Flash má naplánovanou premiéru 15. června.

Tvůrci oznámili herecké obsazení pokračování akčňáku Mortal Kombat. V druhém díle se tak mají objevit Karl Urban, Tati Gabrielle a Adeline Rudolph. Více pak zatím o sequelu není známo.

Mysteriózní horor Weapons pak má také své hlavní představitele – jsou jimi Pedro Pascal a Renate Reinsve. Režie i scénáře se pak ujme Zach Cregger, mezi jehož slavná díla patří horor Barbar z roku 2022. O ději filmu toho zatím není moc známo.

Ve čtvrtek 1. června startuje ve Zlíně již 63. ročník Zlín Film Festivalu. Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě otevřou snímky Tonda, Slávka a kouzelné světlo a Billie Blue. Program festivalu se letos zaměří na slavnou československou animaci či evropské webové seriály pro mladé, tentokrát pocházející ze skandinávských zemí.

Uplynulý týden byl také bohužel bohatý na ztráty, opustilo nás hned několik hvězd. V první řadě ve věku 83 let zemřela zpěvačka Tina Turner. Kromě slavné hudební kariéry se objevila i v muzikálu Tommy, akčnímu sci-fi Šílený Max: Dóm hromů nebo komedii Poslední akční hrdina. Bylo o ní také natočeno několik dokumentů.

Dále nás opustil herec Ray Stevenson, který zemřel pouhé čtyři dny před svými devětapadesátými narozeninami. Stevenson ztvárnil marvelovské hrdiny Punishera ve snímku Punisher: Válečná zóna a animáku Superhero Squad Show a Volstagga v prvních třech snímcích o Thorovi. Dále se objevil ve filmech Tři mušketýři nebo RRR či seriálech Dexter, Řím nebo Pod černou vlajkou. V roce 2021 byl také hostem na druhém ročníku Comic-Con Prague.

V poslední řadě zemřel také slovenský herec Dano Heriban, který ve věku 43 let nečekaně a náhle podlehl infarktu. Heribana mohou diváci znát například ze snímku Sviňa. Mezi jeho poslední díla patří historické drama Muž, který stál v cestě, kde ztvárnil Alexandra Dubčeka. Film měl premiéru v den jeho smrti, 24. května.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací