Michal Suchánek právě natáčí komedii Večírek, poprvé usedl na režisérskou židli

První klapka konverzační komedie padla začátkem srpna.
 
 
Michala Suchánka všichni známe jako herce, baviče, moderátora či improvizátora, nyní si na seznam profesních dovedností může připsat i filmový režisér. Od začátku srpna vzniká pod jeho režijní taktovkou konverzační komedie o srazu spolužáků Večírek, která vychází ze stejnojmenné divadelní hry.

„Pustit se do režie celovečerního filmu mělo pro mě dva zásadní důvody. Prvním byla efektivita práce. S autorem scénáře se znám už od narození a nemusel mi tedy dlouze vysvětlovat, pro jiné často nepochopitelné, tvůrčí pochody. Druhým zásadním důvodem byla nechuť oblékat si každé ráno kostým. Takže musím poděkovat hercům, kteří to „vzali na sebe“. A omluvit těm, kteří v divadelní verzi hráli, ale do filmové „sestavy“ nevešli. „Je to krutej svět…“ stěžuje si hlavní postava filmu. Berme ho s nadhledem. Jako já beru náš Večírek,“ vysvětlil Michal Suchánek.

Snímek nás seznámí s partou kamarádů, kteří se postupně schází na oslavě kolaudace rodinného domu manželské dvojice spolužáků Jiřího a Zdeňky Hrdových (Jiří Langmajer a Taťáňa Dyková), Na sraz postupně přichází bývalá třídní kráska (Nela Boudová), třídní komik (Marek Taclík), mimořádně citlivý spolužák (Karel Roden) a neúspěšný zpěvák (Marián Čekovský). Setkání ale naruší nečekaná zpráva.

Premiéra filmu je naplánovaná na 12. listopadu 2020.

(Foto: Večírek, Dawson Films)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací