Klára Kolouchová a Ladislav Míka se stanou speciálními hosty 18. Mezinárodního festivalu outdoorových filmů

MFOF se propojil s festivalem Tourfilm.
 
 
Již za necelé dva měsíce proběhne slavnostní zahájení 18. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Pozvaní hosté a diváci se sejdou 9. října 2020 v Domě kultury města Ostravy. Chybět nebudou ani sportovní legendy, tentokrát na festival zavítají Ladislav Míka a Klára Kolouchová.

Letošní ročník MFOF bude trochu jiný, než ho známe. Organizátoři se potýkají s několika omezeními v důsledku koronaviru, i tak ale věří, že vše proběhne v pořádku a diváci si festival užijí. Druhou, pozitivní, změnou je propojení s festivalem Tourfilm (Czech Tourism). V rámci programu se tak mohou diváci těšit i na osm vítězných snímků tohoto nejstaršího mezinárodního filmového festivalu s cestovatelskou tematikou na světě (koná se od roku 1967).

Odborná porota (António Pedro Nobre, Martin Novosad, Emanuele Ruggiero, Pavel Anděl a Ludvík Klega) měla jako každý rok nelehký úkol, a to vybrat filmy do čtyř soutěžních sekcí. Z celkového počtu 1 365 přihlášených snímků bude v rámci festivalu uvedeno 68 soutěžních filmů.

Těšit se můžeme i na dvě vzácné osobnosti. Čestným hostem festivalu bude Ladislav Míka, Železný muž Jizerské 50, účastník všech Světových pohárů dálkových běhů Worldloppet v Evropě, vysokohorský turista a účastník extrémních závodů. Hlavním hostem se tentokrát stane dáma, a to Klára Kolouchová, která jako první Česka zdolala tři nejvyšší hory planety. V programu MFOF najdete i její celovečerní dokumentární film K2 vlastní cestou.

(Úvodní foto: ředitel festivalu Jiří Kráčalík a Klára Kolouchová)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací