Tropický srpen a smršť knižních novinek

Houbaření, Jo Nesbø, profesor Gabriel či legenda Louis Vuitton.
 
 
Po slabším červenci přichází srpen, který prakticky přetéká knižními novinkami od Albatros Media. Češi jsou národ houbařů, proto mnoho čtenářů bezesporu ocení Atlas hub, který vám pomůže poznat naše houby. Houby trochu v umělečtější podobě v sobě skrývá Fungarium. Pro milovníky ručních prací je jako dělaná publikace Originální výrobky z přírodnin a odpadů. Poznání, elegance a krása, to je životopisná kniha Louis Vuitton: Životní sága. Já to měl první! Komiksový manuál, jak přežít rodičovskou dovolenou, tak zní název sbírky krátkých humorných komiksů o peripetiích života na rodičovské dovolené. Tím ale dávka humoru a ponaučení nekončí, obojí nabízí Příliš vysoká očekávání. Chybět nebude ani romantika, a to v podobě čtvrtého dílu série o vysokoškolském profesorovi Gabrielovi s názvem Gabrielův slib. Děti se mohou tento měsíc začíst do Doktor Proktor a prdicí prášek (1) jehož autorem je Jo Nesbo, pohádkového příběhu Táta a já či sci-fi klasiky Plutonie. Pro mladé čtenáře a čtenářky jsou určeny fantasy dobrodružství Statečné a zlomené srdce a Rozetmění či love story Americká princezna.

Americká princezna

Autor: Katharine McGeeová

Anotace:

„Co kdyby Amerika měla královskou rodinu?“

Po vítězství Ameriky nad britskou armádou nabídl lid generálu Georgi Washingtonovi korunu. O dvě a půl století později jeho rod zemi stále vládne. Čím blíže je okamžik, kdy se má z princezny Beatrice stát první americká královna, tím více ji ta představa děsí. A pak jsou tu druhorození: Samantha a Jefferson. Nikdo s nimi nepočítá, ale láska a intriky prorůstají všemi patry královské rodiny – a kolotoč vztahů, pozlátka a klevet se roztáčí naplno…

Cena: 349 Kč

Žánr: literatura pro dívky, román, romantika, love story, YA romantika

Počet stran: 432

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 3. 8. 2020

Příliš vysoká očekávání

Autor: Karolina Hošek

Anotace:

„Humorný deník o tom, jak vyrůst v devadesátkách (a nevyrůst z toho všeho)“

Má je moje máma, která v listopadu 1989 vyráží s břichem do průvodu a věří, že z toho neporodí. Má je můj táta, až do porodu ramínek přesvědčený, že budu kluk. A mám je i já, když se těším, že porevoluční svět bude all inclusive jako děloha mé matky. Skončím asi tak spokojená jako řidič sanitky, co nás vezla přeplněnými ulicemi. V éře neomezených možností totiž hrozí hlavně neomezené zklamání – jde to ale brát sportovně, i když jste nesportovní typ!

Cena: 299 Kč

Žánr: česká próza, humor

Počet stran: 272

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 6. 8. 2020

Atlas hub

Autor: Marta Knauerová

Anotace:

„Poznáváme naše houby“

Populárně-naučný průvodce vybranými druhy jedlých, nejedlých a jedovatých hub, které můžete v naší přírodě najít nejen v lesích, ale i na loukách či v parcích, a to po celý rok. Houby jsou v knize řazeny abecedně a jsou rozděleny do tří barevně odlišných bloků, stejně jako na semaforu: Zelená označuje jedlé, oranžová nejedlé a červená varuje před houbami jedovatými. Kniha dále uvádí typické poznávací znaky hub, jejich dobu a místo výskytu, lidová jména či zajímavosti a využití vybraných druhů.

Cena: 249 Kč

Žánr: encyklopedie, další dětské naučné knihy, encyklopedie živé přírody, příroda – ostatní, základní školy, dětská naučná edice

Počet stran: 152

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 6. 8. 2020

Statečné a zlomené srdce

Autor: Brigid Kemmererová

Anotace:

„Pokračování knihy Temné a osamělé prokletí!“

Kletba byla zlomena, ale princ Rhen čelí ještě temnějším problémům. Povídá se, že není opravdovým dědicem. Ačkoli má Rhen po boku Harper, jeho strážce Grey není nikde k nalezení a zůstalo po něm více otázek než odpovědí. Od doby, co Grey porazil Lilith, je na útěku. Netouží zpochybňovat Rhenův nárok na trůn – dokud Karis Luran nezačne hrozit, že se Uhlíkova zmocní silou. Její vlastní dcera Lia Mara s matčiným plánem nesouhlasí, ale dokáže přesvědčit Greye, aby se Rhenovi pro dobro království postavil?

Cena: 369 Kč

Žánr: fantasy pro děti, YA fantasy

Počet stran: 448

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 10. 8. 2020

Rozetmění

 

Autor: Jay Kristoff

Anotace:

„Cesta za pomstou se završuje. Poslední díl trilogie Nikdynoc.“

Itreyská republika se propadla do chaosu. Mia Corverová zavraždila kardinála Duoma a zvěsti o smrti konzula Scaevy se ženou ulicemi Božího hrobu jako vichřice. Mia a její bratr Jonnen musí projít hlubinami starodávné metropole a dostat se až k mystické Koruně Měsíce. Tam nemilosrdná vražedkyně konečně odhalí původ Temných a zjistí, co osud chystá pro ni i její svět. Ale tři slunce pomalu zapadají za obzor a přichází temnotma – může ji vůbec přežít?

Cena: 399 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy

Počet stran: 616

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 10. 8. 2020

Gabrielův slib

Autor: Sylvain Reynard

Anotace:

„Osudová volba – hvězdná kariéra, nebo spokojená rodina?“

Čtvrtý díl úspěšné série Sylvaina Reynarda o vysokoškolském profesoru Gabrielovi a jeho lásce Julii začíná narozením jejich dcery. Oba si slíbili, že budou těmi nejlepšími rodiči, a vše vypadalo jako jeden krásný sen – až do okamžiku, kdy Gabriel dostal nabídku na prestižní pracovní místo, za nímž by se muset stěhovat do Evropy. Přijme Gabriel pozvání přednášet v Edinburghu a nechá Julianne s Clare bezbranné v Bostonu, nebo se vzdá životní šance, aby zůstal se svými blízkými?

Cena: 369 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story, novela, společenský román, světová próza

Počet stran: 336

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 13. 8. 2020

 
Louis Vuitton: Životní sága

Autor: Stéphanie Bonvicini

Anotace:

„Příběh legendy“

V roce 1821 se v malé osadě v kraji Jura narodí mladé mlynářce Louis Vuitton. Ve čtrnácti letech se rozhodne odejít hledat štěstí do Paříže. O třicet let později zakládá podnik s kufry. Svržení Ludvíka Filipa, válka proti Prusku, útěk Napoleona III., komuna nebo zrození republiky, nic z toho ho neodradí od cíle, který si stanovil: uspět. Louis Vuitton vytváří vlastní legendu, mýtus, který jeho syn Georges a vnuk Gaston budou pomalu, ale jistě a každý po svém naplňovat a zvětšovat.

Cena: 369 Kč

Žánr: životopis, design

Počet stran: 384

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 13. 8. 2020

Originální výrobky z přírodnin a odpadů

Autor: Lucie Dvořáková-Liberdová

Anotace:

„Vdechněte nepotřebným věcem nový život a zkrášlete své okolí“

Myslíte si, že zkombinovat přírodu a odpad není možné? Nenechte se zmást, opak je pravdou a v tvoření jde všechno. I takto zdánlivě neslučitelné věci se můžou doplňovat, a navíc při troše šikovnosti vznikne unikát, který v obchodě nekoupíte. Většina smetí má totiž úžasný potenciál. Stačí se jen nebát a objevit ho. V této knize naleznete postupy na výrobu originálních výrobků doplněné o detailní popisy a návodné fotografie, které vás krok po kroku povedou až ke zdárnému výsledku v podobě působivých dekorací.

Cena: 299 Kč

Žánr: hobby – ostatní

Počet stran: 120

Rozměry: 210×270 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 17. 8. 2020

Doktor Proktor a prdicí prášek (1)

Autor: Jo Nesbo

Anotace:

„Báječné příhody doktora Proktora pobaví celou rodinu“

Po přestěhování do uličky Dělová začne Bulík chodit do nové školy a hledat si kamarády. Spřátelí se s Lízou, milou dívku ze sousedství, a brzy se stane asistentem svérázného, trochu šíleného profesora Proktora. Doposud zneuznaný vědátor vynalezl prdicí prášek, který není ani zdaleka tak neužitečný, jak se zprvu zdálo. Všichni společně začnou snovat plány, jak vyrobit silnější verzi prášku, která by posloužila celému lidstvu. Někdo jim ale začne házet klacky pod nohy…

Cena: 299 Kč

Žánr: humor pro děti

Počet stran: 216

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi:  KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 17. 8. 2020

Já to měl první!
Komiksový manuál, jak přežít rodičovskou dovolenou

Autor: Barbora Brůnová

Anotace:

„Sbírka krátkých humorných komiksů o peripetiích života na rodičovské dovolené.“

Taky občas ráno počítáte, kolik hodin ještě zbývá, než půjdou zase spát? A když už jich máte akorát tak dost a konečně je uložíte, prohlížíte si v mobilu jejich fotky? Taky jste byli přesvědčení, že budete mít to nejklidnější a nejvychovanější dítě – do chvíle, než se vám narodilo? A taky máte občas pocit, že jste ten nejneschopnější rodič na světě? Nejste v tom sami! Přesvědčte se a zasmějte se situacím, při kterých vám běžně do smíchu není.

Cena: 229 Kč

Žánr: čtení pro ženy, pro rodiče – ostatní, humor

Počet stran: 96

Rozměry: 150×218 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 17. 8. 2020

Fungarium

Autor: Lily Murray

Anotace:

„Fascinující svět hub v obrazech“

Vítejte ve Fungariu! Vstupte do bohatě ilustrovaného muzea, které vám představí jednu z nejpodivuhodnějších forem života na Zemi v jasných barvách. Seznámíte se se všemi druhy hub – od žampionů, které najdete na pultech obchodů, až po penicilin a další, jež změnily chod lidských dějin. Probádejte pestré království hub a lišejníků a zjistěte, proč jsou tak důležité pro veškerý život na naší planetě!

Cena: 499 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 112

Rozměry: 272×370 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 24. 8. 2020

 

Táta a já

Autor: Soosh

Anotace:

„Pro všechny holčičky a jejich táty.“

Táta umí vyprávět ty nejlepší příběhy. Chrání mě před příšerami, které číhají pod postelí. S tátou se dokážu i dotknout hvězd.“ Půvabná obrázková knížka zachycuje láskyplné momenty, v nichž se poznají každý tatínek a jeho dcerka. Autorkou knihy Táta a já je umělkyně známá na Instagramu pod přezdívkou Soosh.

Cena: 299 Kč

Žánr: obrázková kniha, příběhy dětí

Počet stran: 40

Rozměry: 214×240 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 31. 8. 2020

Plutonie

Autor: Vladimir Afanasjevič Obručev

Anotace:

„Klasika ruské fantastiky se vrací s jedinečnými ilustracemi Zdeňka Buriana. Prožijte znovu „cestu do pravěku“!“

Slavný ruský cestovatel a geolog Vladimir Obručev napsal román Plutonie před sto lety. Jde o poutavý příběh v duchu románu Cesta do středu Země od Julese Verna. Poprvé vyšel v roce 1924 v Petrohradě, ale od té doby neztratil nic ze své čtivosti. V samotném Rusku je považován za nesmrtelnou klasiku žánru fantastiky a vychází stále znovu a znovu. Očividně se stal i jednou z inspirací pro neméně slavný film Karla Zemana Cesta do pravěku. Ilustrace k českému vydání vytvořil malíř Zdeněk Burian.

Cena: 369 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro kluky, sci-fi pro děti

Počet stran: 288

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 31. 8. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací