Pohádka Největší dar, rodinný Život jako abeceda či Filmová cena Technologické agentury ČR, tak začal 60. Zlín Film Festival

Slavnostní večer vyvrcholil jedinečným ohňostrojem.
 
 
Mezinárodní festival pro děti a mládež Zlín Film Festival otevírají vždy dvě slavnostní projekce. A ani 60. ročník ovlivněný koronavirem není výjimkou. Nejprve se konala speciální dopolední projekce pouze pro malé diváky. Ty v sále uvítal Roman Vojtek, který do Zlína a do roku 2020 přicestoval strojem času. Poté, co pronesl několik slov i prezident festivalu Čestmír Vančura, nastal čas na pohádku. A to na zbrusu novou pohádku Největší dar. Úvést premiéru snímku přišla bohatá herecká a tvůrčí delegace, a to Bolek Polívka, Sabina Rojková, Chantal Poullain-Polívková, Anna Polívková, Radek Melša, Jiří Dvořák, Radim Fiala, Zuzana Slavíková, Drahomíra Hofmanová a mnoho dalších.

Večerní slavnostní zahájení pro dospělé nabídlo projekci rodinného snímku Život jako abeceda, který byl v ČR promítán vůbec poprvé. Režisér John Sheedy a mladinká herečka Daisy Axon kvůli omezením sice do Zlína nemohli osobně přijet, ale poslali divákům alespoň video zdravici. Proběhlo i oceňování. Vůbec poprvé byla vyhlášena Filmová cena Technologické agentury ČR „Za popularizaci vědy mezi mládeží“. Soška putovala na konto vzdělávacího portálu ČT edu. „V době pandemie koronaviru a uzavření škol zřídila Česká televize ve velmi krátké době vzdělávací portál, který nabízí přes 3 000 krátkých vzdělávacích videí přizpůsobených nejenom dětem předškolního věku, ale i žákům základních a středních škol,“ vysvětlila Markéta Pášmová.

Fotogalerii ze zahájení naleznete i na našem FB profilu. O nabídce (nejen) na Festivalový premiérový víkend promluvil i prezident Čestmír Vančura a umělecká ředitelka umělecká ředitelka Markéta Pášmová o 60. Zlín Film Festivalu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací