Filmy Hranice odvahy, Život bez Sáry Amatové a Ptáček a velryba byly oceněny trofejí Zlatý střevíček

Cenu si odnesla i herečka Eliška Balzerová.
 
 
Jubilejní ročník Zlín Film Festivalu s podtitulem „2020: Návrat do budoucnosti“ je za námi. Diváci měli možnost od 4. do 10. září 2020 ve Zlíně zhlédnout 315 filmů z 50 zemí světa, zapojit se do aukce klapek a podpořit tak mladé talenty či obléknout sportovní dres a stát se běžcem 5. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín.

Na závěrečném galavečeru byly vyhlášeny vítězné snímky a rozdány trofeje. Zlaté střevíčky letos získaly norský snímek Hranice odvahy, španělský Život bez Sáry Amatové a animovaný film Ptáček a velryba. Zvláštní uznání poroty za herecký výkon bylo uděleno představitelům hokejového týmu Vlci ve filmu Smečka. Mezinárodní dětskou porotu nejvíce zaujal australský snímek Život jako abeceda. Jako každý rok, i letos byla oceněna známá osobnost za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež. Tento rok Zlatý střevíček převzala herečka Eliška Balzerová.

I přes určitá omezení nechybělo oblíbené odhalení nových hvězd na chodníku slávy, které letos patří Jiřímu Mádlovi a Vojtěchu Kotkovi. Proběhl i 23. ročník projektu Salon filmových klapek. Vytěžená částka 2 649 000 Kč podpoří 21 filmových projektů. Nechyběl ani Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín, který se běžel až po oficiálním ukončení ZFF, a to v sobotu 12. září 2020.

(Foto: archiv Zlín Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací