Září nejenom ve znamení začátku školního roku, ale i knižních novinek

Hunger Games jsou zpět.
 
 
Září je obdobím, které je plné návratů, začátků i dobrodružství. Jinak tomu není i v rámci knižních novinek od Albatros Media. A začneme napětím. V thrilleru Paranoia budeme pochybovat i o vlastní paměti. Dokonce se vydáme i po stopách členů výpravy Igora Djatlova v knize Hora mrtvých. Na stránkách románu Má temná Vanessa budeme váhat, zda je to láska nebo manipulace. Vrátí i Hunger Games, a to v Baladě o ptácích a hadech tentokrát s osmnáctiletým Coriolanusem Snowem v hlavní roli. YA fantasy Studie jedu nabízí začátek akční fantasy série Studie jedu. Ani děti nepřijdou o kapku dobrodružství, a to v podání Ondřeje Neffa Barbora a Zlatý robot, poučné interaktivní knihy Cesta na Ostrov pokladů či nádherně ilustrovaného příběhu z pražského metra Strašidelnická. Ti nejmenší se zabaví se vzdělávací publikací Najdi zvířátka v jejich domečcích. Něco nového se naučí i dospělí čtenáři. Moderní kuchařka Hrátky s těstem nás provede slaným i sladkým pečením. A v neposlední řadě tu máme dva komiksy. Na výlet se vydáme s publikací Juliette v New Yorku a kapku nostalgie nabídne Byl jednou jeden život – srdce.

Byl jednou jeden život – srdce

Autor: Jean-Charles Gaudin

Anotace:

„Komiksové zpracování kultovního animovaného seriálu!Komiksové zpracování kultovního animovaného seriálu!“

Vydejte se spolu s Maestrem, Pierrotem, Pierrem a jejich přáteli do hlubin lidského těla. Sledujte, jak bojují s viry a bakteriemi a starají se o to, aby zůstalo zdravé. Objevte, jak funguje nejdokonalejší stroj na světě – lidské srdce. Vydejte se na procházku řečištěm cév, žil a tepen, které po těle rozvádí životodárnou tekutinu – krev. Zjistěte, proč srdce bije a co všechno ho může ohrožovat.

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, komiks, další dětské naučné knihy

Počet stran: 48

Rozměry: 210×290 mm

Nakladatelstvi:  Fragment

Datum vydání: 3. 9. 2020

Studie jedu

Autor: Maria V. Snyderová

Anotace:

„Vyber si: okamžitá smrt, nebo pomalá otrava? Začátek akční fantasy série.“

Jelena se vyhnula popravě za vraždu, ale nebylo to zadarmo: stala se ochutnavačkou pokrmů velitele Ixie. S každým soustem teď může dívka zemřít, a navíc už ji rádce Valek pro jistotu otrávil motýlím prachem. Přežít může jen tak, že si u něj každý den vyzvedne protijed. A tím katastrofy nekončí. Rebelové se chtějí zmocnit Ixie a u Jeleny se projeví neovladatelné kouzelné schopnosti. Existuje z téhle situace úniková cesta, na které nestojí smrt?

Cena: 349 Kč

Žánr: fantasy pro děti, fantasy, YA fantasy

Počet stran: 408

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 7. 9. 2020

Juliette v New Yorku

Autor: Rose-Line Brassetová

Anotace:

„Vydejte se s Juliette na komiksový výlet do New Yorku!“

Světoběžkyně Juliette se během vydává na pár dní do New Yorku. Na programu má Times Square, Central Park, Chinatown, preclíky a nakupování. Stráví úžasný týden ve městě, které nikdy nespí! A to ani nepočítá s tím, že si tam najde nové přátele, se kterými zažije neuvěřitelné dobrodružství!

Cena: 199 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 48

Rozměry: 210×295 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 7. 9. 2020

Má temná Vanessa

Autor: Kate Elizabeth Russell

Anotace:

„Láska, nebo manipulace? Kniha, která otřese (nejen) rokem 2020.“

2000. Patnáctiletá Vanessa studuje elitní střední školu, ale svět jejích vrstevníků jí připadá cizí. Někdo však rozumí tomu, jak je výjimečná: profesor angličtiny Jacob Strane. Jejich románek brzy přeroste v něco, co Vanessu změní na celý život. 2017. Bývalá studentka obviní Stranea z obtěžování a podporu hledá i u Vanessy. Ta však znejistí: Je možné, že muž, který jí kdysi vyznával lásku, ve skutečnosti zneužil své převahy nad ní?

Cena: 399 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 408

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 7. 9. 2020

Paranoia

Autor: Lisa Jackson

Anotace:

„Nemůže věřit ničemu. Ani vlastní paměti.“

V městě Edgewater spousta lidí věří, že Rachel Gastonová spáchala vraždu a vyvázla bez trestu. Ona sama netuší, jak se tehdy pubertální hra zvrhla ve smrtící – ani to, kdo jí vyměnil dětskou pistoli za pravou zbraň. Vidí jen nevlastního bratra Lukea, jemuž na hrudi roste krvavá skvrna, a toho obrazu se nemůže zbavit. Podléhá teď bujné fantazii, když má pocit, že ji někdo sleduje? Nebo má strach oprávněně a pravda je horší než její nejtemnější obavy?

Cena: 399 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 416

Rozměry: 130×205 mm

Nakladatelstvi: Domino

Datum vydání: 10. 9. 2020

Strašidelnická

Autor: Lucia Magašvári

Anotace:

„Nádherně ilustrovaný příběh z pražského metra pro všechny zvídavé čtenáře“

Jednoho dne si bráškové Ondra a Vítek přinesou domů z metra opravdické strašidlo – střapáče! Hned se s ním spřátelí, ale to ještě netuší, co má tenhle tvor za lubem. A že rozhodně nestraší sám… Pražské metro je totiž strašidel plné! Nastupte na eskalátory a vydejte se na zábavné i napínavé dobrodružství v podzemí, kde skučí daleko víc věcí než jen vítr od přijíždějící soupravy!

Cena: 369 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, obrázková kniha, příběhy dětí

Počet stran: 128

Rozměry: 250×240 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 14. 9. 2020

Barbora a Zlatý robot

Autor: Ondřej Neff

Anotace:

„Originální dětská sci-fi od oceňovaného českého autora. Ilustroval Karel Jerie.“

Barbora a její kamarádi se narodili na vzdálené planetě Botera. Proč ale všichni v jejich osadě žijí tak nuzně, když je na druhé straně Mechlesu osada se všemi vymoženostmi pro pohodlný život? Něco se změní té noci, kdy v zálivu vyroste nový ostrov a na něm se objeví záhadný Zlatý robot. Kdo to je a proč přišel? Barbora a její přátelé postupně odhalují jedno tajemství za druhým, až přijdou na stopu opravdu velkého zločinu. Dokážou mu zabránit?

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, příběhy dětí, sci-fi pro děti

Počet stran: 308

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 14. 9. 2020

Najdi zvířátka v jejich domečcích

 

Autor: Markéta Špačková

Anotace:

„Najdi zvířátka, která si s tebou hrají na schovávanou!“

KDO SE NÁM TO TADY SCHOVÁVÁ? Je ve svém útulném domečku, který ho chrání před všemi nepřáteli. Ne, ne, hlemýžď ze své zatočené ulity nevystrčí ani kukadlo, to tak! Ježek se zase stulí do svého bodlinkatého klubíčka, kam na něj nikdo nemůže. To ale nejsou jediné úkryty zvířátek. Ve svém perleťovém domečku skrývá mušle poklad největší. Pojď se na něj s námi podívat!

Cena: 179 Kč

Žánr: dětské naučné knihy

Počet stran: 18

Rozměry: 190×190 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 14. 9. 2020

 
Balada o ptácích a hadech

Autor: Suzanne Collinsová

Anotace:

„Hunger Games se vracejí! Poznejte minulost Coriolanuse Snowa.“

Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctého kraje. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus začne se svou splátkyní soucítit a stane před zásadním rozhodnutím: řídit se pravidly, nebo přežít?

Cena: 449 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, YA sci-fi a dystopie

Počet stran: 504

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 17. 9. 2020

Hora mrtvých

Autor: Jeremy Bates

Anotace:

„Po stopách členů výpravy Igora Djatlova“

Tragická smrt devíti ruských vysokoškoláků, která se odehrála roku 1959 na Sibiři na úpatí uralské hory Cholat Sjachyl přezdívané „Hora mrtvých“, se stala jednou z nejzajímavějších a nejděsivějších záhad, jež nebyla nikdy zcela objasněna. Existuje však nespočet teorií, které od té doby nedají mnoha lidem spát. Jedním z nich je i americký spisovatel Corey Smith, který se vydává po stopách expedice odhodlaný nalézt odpovědi a zjistit, kdo nebo co zavraždilo členy Djatlovovy výpravy.

Cena: 399 Kč

Žánr: non-fiction, poznání, vzdělání, literatura faktu

Počet stran: 464

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 17. 9. 2020

 

Hrátky s těstem

Autor: Iva Trhoňová

Anotace:

„Slané i sladké pečení, které je hotové raz dva“

Líbí se vám představa domácího pečiva, ale děsí vás vidina, že jeho přípravou strávíte celý den? Tak se vrhněte na ty nejlepší slané i sladké recepty z droždí od pekařky Ivy Trhoňové, které ocení nejen plně zaměstnaní lidé. Dokonalá jídla pro každou příležitost zvládnete levou zadní a k ruce vám bude i srozumitelný fotopostup. Pod vedením praktických rad a tipů si osvojíte všechny správné kroky a už vždy budete pečení zvládat hravě!

Cena: 399 Kč

Žánr: non-fiction, moderní kuchařky

Počet stran: 344

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 21. 9. 2020

Cesta na Ostrov pokladů

Autor: Štěpánka Sekaninová

Anotace:

„Pravé pirátské dobrodružství už čeká! Interaktivní kniha se samolepkami i lodním deníkem.“

Tohle je příběh Franty Rybníka, který se ocitl na pirátské lodi. Chce se stát pirátem! Zatím ale myje palubu. Jednou při úklidu objeví zvláštní věc, která loď dovede až k ostrovu pokladů… Vydej se na dobrodružnou plavbu, při které stejně jako Franta poznáš, co jsou piráti zač. Zjistíš, proč nosí pásku přes oči nebo k čemu jsou jim náušnice v uchu!

Cena: 399 Kč

Žánr: další dětské naučné knihy, interaktivní knihy

Počet stran: 40

Rozměry: 230×170 mm

Nakladatelstvi: B4U Publishing

Datum vydání: 28. 9. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací