Natáčení příběhu Hanče a Vrbaty, kteří zahynuli na krkonošských hřebenech, probíhá v náročných podmínkách

Český film Poslední závod žádá o pomoc.
 
 
Je tomu více než sto let, kdy Bohumil Hanča a Václav Vrbata zahynuli nedaleko Labské boudy. Režisér Tomáš Hodan se rozhodl natočit snímek Poslední závod, drama z počátku lyžařského sportu, které se touto tragédie zabývá. Děj filmu nám umožní poznat nejen dva ústřední hrdiny, ale i Emeticha Ratha a další.

Poslední závod je, dle tvůrců, o odvaze, přátelství a pevném charakteru. Jejich cílem je přiblížit nám příběh tak, jak se skutečně udál. Vedle Kryštofa Hádka v roli Bohumila Hanče se představí celá řada známých herců, jako jsou Marek Adamczyk, Oldřich Kaiser, Eva Josefíková, Vladimír Pokorný, Vladimír Javorský, Jan Hájek a Pavla Beretová, na které čeká náročné natáčení v únoru a březnu na autentických místech v Krkonoších.

Chceme i v této složité době dál tvořit, co to půjde. Neztrácíme naději a stále věříme, že naše práce má smysl. Na hřebenech budeme každý den bojovat s nepřízní počasí, a proto potřebujeme podporu fanoušků tohoto příběhu a našeho filmu. Rozhodl jsem se pro crowdfunding na Donio, protože je to česká firma, která na rozdíl od jiných poskytuje projektům 100 % vybraných peněz a nestrhává si provizi. Také mě zaujalo, když za jeden den vybrali 14 milionů korun na plicní ventilátory a velmi tak pomohli během první vlny coronaviru,“ vysvětluje producent filmu Ondřej Beránek.

Jeden natáčecí den na hřebenech Krkonoš vyjde tvůrce na půl milionu korun, tudíž je cílem kampaně vybrat 500 000 Kč až 2 000 000 Kč, které pomohou natočit kvalitní sportovní a dramatické scény závodu lyžařů. Vybrané peníze by mohly pomoci i k jednomu znovuzrození. „Vzkřísíme starou Labskou boudu. Díky počítačům a této podpoře budeme schopni filmově vrátit již neexistující romantickou starou Labskou boudu na hřebeny Krkonoš a tu novou betonovou vymažeme,“ dodává Beránek.

Premiéra Posledního závodu v českých kinech je naplánovaná na 24. února 2020.

(Foto: Poslední závod, Punk Film)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací