V porotě 3KinoFest 2020 usednou Agnieszka Holland, Maciej Stuhr, Jerzy Armata, LiviaBielovic a Martin Pomothy

Filmy, rozhovory i workshopy.
 
 
Dnes, tedy 4. listopadu 2020 startuje 3KinoFest, který během dvanácti dnů nabídne ty nejlepší a nejzajímavější filmy z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky. Snímky budou k vidění on-line až do 15. listopadu 2020. Chybět nebude ani doprovodný program a soutěž o cenné trofeje.

V mezinárodní odborné porotě letos usednou režisérka a scénáristka Agnieszka Holland, filmový a divadelní herec Maciej Stuhr, filmový kritik a novinář Jerzy Armata, herečka Livia Bielovic a zakladatel a majitel ČSFD Martin Pomothy. Tato pětice vybere vítěze v kategoriích Best Film Award (cena za nejlepší celovečerní hraný film), Best Debut (cena za nejlepší celovečerní hraný debut) a Special Award (zvláštní cena poroty). Slavnostní vyhlášení proběhne on-line a nabídne kombinaci vysílání ze studia ve Varšavě (Kino Kultura), Praze a Nowe Soli v kombinaci videohovorů s výherci.

O přízeň poroty bude usilovat celkem 17 titulů. Českou a Slovenskou republiku zastupují snímky Havel Slávka Horáka, Nabarvené ptáče Václava Marhoula, Na střeše Jiřího Mádla, Budiž světlo Marko Škopa, Loly Parádička Richarda Staviarského, Mohyla Andreje Kolenčíka a film Ostrým nožem Teodora Kuhna.

V rámci doprovodného programu se diváci mohou těšit na rozhovory s tvůrci, které se uskuteční prostřednictvím dvou on-line studií v Praze a ve Varšavě. Promítnuty budou i dva dokumentární snímky, a to Projekt Orwell aneb 2+2=4? Václava Müllera a Stíny impéria režiséra Karola Starnawského. Formou on-line workshopu proběhne setkání s fenomenální dabingovou režisérkou Miriam Chytilovou.

(Foto: 3KinoFest)

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací