Prosinec naděluje premiéru audioseriálů Anatomie strachu a Terapie sdílením

Poslouchat se vyplatí.
 
 
Prosinec přináší nejen sníh a adventní období, ale i dvě podcastové premiéry, které jsou od 1. 12. 2020 k dispozici prostřednictvím webu a nové aplikace Audiotéka. Posluchači si tak mohou pustit Anatomii strachu a Terapii sdílením.

Dlouho očekávaný audioseriál Anatomie strachu pokládá otázku: „A čeho se bojíš ty?“ Od režisérky Brit Jensen, dánské dokumentaristky žijící u nás, již můžeme znát například krimi audioseriál Matematika zločinu. Nyní ve spojení s Jiřím Slavičínským uvádí pět intimních mikrohororů, autentických příběhů jsoucích až na dřeň. „Pokud něco z Dánska tento seriál ovlivnilo, tak především silná dánská tradice audiodokumentární tvorby. Metoda, kterou jsme natáčeli, pochází od všestranného umělce Stephena Schwartze, jehož rozhlasový dokument inspiroval dánského režiséra Ole Bornedala ke vzniku mezinárodně úspěšného filmu Noční hlídač z 90. let,“ říká režisérka Brit Jensen.

Druhou novinkou je Terapie sdílením Ester Geislerové a Josefiny Bakošové režírovaná Johanou Ožvold. Rozchod versus zamilovanost přes sms, body shaming či forma jazyka a užití emotikonů ve vztahové komunikaci, to jsou témata třídílného seriálu, kterým nás Ester a Josefina provedou. Hosty Terapie sdílením jsou terapeut Honza Vojtko, fitness trenér a publicista Kamil Fila či jazykovědec Karel Oliva. „Fenomén komunikace online se v době pandemie zintenzivnil. Hned v prvním díle o zamilování se a rozchodech online neměla spousta párů v lockdownu ani jinou možnost než randit nebo se rozcházet online,“ uvádějí Ester Geislerová a Johana Ožvold. Oba audioseriály přináší producentská společnost Bionaut v rámci sekce Audionaut.

(Foto: Bionaut, MALL.TV)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací