Co uvaří Zdeňka Pohlreich, Marie Fričová či Uyen Ta v předvánočním speciálu Prostřeno!

Tentokrát se podíváme do domácností slavných šéfkuchařů.
 
 
Dnešním dnem startuje poslední Prostřeno! tohoto roku. Předvánoční týden ovšem nabídne nejen speciální menu, ale i neobyčejné kuchařky a kuchaře. Své hosty totiž budou hostit partneři šéfkuchařů, jako jsou Zdeněk Pohlreich, Kamila Rundusová přezdívaná Kamu či Václav Frič.

Jako první si oblékne zástěru Zdeňka Pohlreich, která vaří pouze tehdy, když manžel není doma, a to především jídla italská a francouzská. Pro své menu zvolila Lososový závitek s cuketou, Poularde de Bresse a la creme s chřestem či Sorbet s proseccem. Úterní kuchařka Marie Fričová, která bydlí nad rodinným podnikem, přiznává, že doma příliš nevaří a raději seběhne pár schodů dolů. Fričová svým hostům naservíruje Avokádový toast s křepelčím vajíčkem, Dýňový krém s krevetou či Candáta s cuketovými a batátovými hranolky.

Ve středu bude vařit jediný muž tohoto týdne, a to partner kuchařky Kamu. Robi Chad se svojí přítelkyní mají rádi nové chutě a u plotny rádi experimentují, není proto překvapením, že se na stole objeví exotické pokrmy, jako Robihubka (smažené ústřice), Kaštanová polévka či Batátové spirálky. Simoně Eloy se čtvrteční zábavou pomůže její kamarádka, herečka Bára Štěpánová. Menu Simona zvolila doslova sváteční, protože hosté ochutnají Adventní polévku z červené řepy, Řízečky z čočky, zauzené tofu, bramborový salát a lehký Banánovo-čokoládový chia puding s kokosem. Uyen Ta, manželka šéfkuchaře Khanha, se narodila v Hanoji, má ráda polévky, omáčky s rýží či českou koprovku. V její kuchyni vzniknou pokrmy plné chutí a vůní, a to například Nom xoai – mango, kedlubna, kešu, bylinky, Bun cha la lot – kuřecí, betelový list, rýžové nudle, arašídy a Che chuoi – banán, kokosové mléko, pekany, pandan.

Speciální předvánoční Prostřeno! se na televizních obrazovkách bude vysílat v týdnu od pondělí 14. prosince 2020.

(Foto: Prostřeno!, FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací