Filmové tipy: Jaké sequely nás čekají v roce 2021 od července do prosince? V plánu jsou Mimoni, Top Gun či čtvrtý Matrix

Rok se spoustou posunutých snímků – část druhá.
 
 
První polovinu roku 2021 jsme si již prošli a nyní se podíváme na měsíce červenec až prosinec. Pokud nenastanou další (covid) komplikace, měli bychom konečně spatřit animák Mimoni: Padouch přichází, Toma Cruise jako Mavericka a Ethana Hunta či čtvrtý Matrix.

Mimoni: Padouch přichází

česká premiéra: 1. červenec režie: Kyle Balda, Brad Ableson

Na seznamu nesmí chybět ani brblavé žluté fazolky jménem Mimoni. Ti plánují převyprávět, jak to tenkrát bylo s jejich šéfem Gruem a jak se vlastně stal padouchem.

Top Gun: Maverick

česká premiéra: 8. červenec režie: Joseph Kosinski

Fanoušci se těšili, že letos uvidí Toma Cruise zpátky v roli pilota Mavericka, ale bohužel se nedočkali. A tak lze jen doufat, že se Maverick vrátí aspoň v následujícím roce a zalítá si jako neřízená střela.

The Forever Purge

česká premiéra: 8. červenec režie: Everardo Valerio Gout

Je celkem příznačné, že některé momenty z letošního roku (především ze Spojených států) byly téměř jako z filmové série Očista, jenž se zabývá otázkou: co byste dělali, kdybyste měli jednu noc v roce, při které by bylo povoleno veškeré násilí a kriminální činy?

Space Jam: Nový začátek

česká premiéra: 15. červenec režie: Terence Nance

Bugs Bunny a jeho kamarádi se vrátí do reálného světa. Prolnutí animovaných postaviček se skutečnými herci v prostředí basketbalistů bylo v roce 1996 fenoménem, a tak není divu, že jsou po čtvrt století zpátky. Nová iterace bude dostupná jak na HBO Max, tak i v kinech.

Hotel Transylvania 4

česká premiéra: 5. srpen režie: Genndy Tartakovsky

A navrátí se i Drákula a ostatní příšerky ubytované v jeho luxusním hotelu. O čem přesně čtvrté pokračování bude, zatím není známo, jediné, co bylo potvrzeno, byl návrat Adama Sandlera jako zmíněného Drákuly.

The Suicide Squad

česká premiéra: 5. srpen režie: James Gunn

Pokračování Sebevražedného oddílu s matoucím názvem, nabízí vskutku bohaté obsazení. Objeví se zde například Margot Robbie, Joel Kinnaman, Idris Elba, Jai Courtney, Viola Davis, John Cena, Michael Rooker, Taika Waititi, Nathan Fillion, Peter Capaldi či Sylvester Stallone. Snímek, režírovaný Jamesem Gunnem, pak bude k vidění jak v kinech, tak na HBO Max.

Hitman’s Wife’s Bodyguard

česká premiéra: 19. srpen režie: Patrick Hughes

Duo zabijáka Samuela L. Jacksona a bodyguarda Ryana Reynoldse bude zpátky. Tentokráte však bodyguard nemá za úkol chránit zabijáka, ale jeho ženu Salmu Hayek, která je obdobně nebezpečná a hubatá jako její drahá polovička.

Smrt na Nilu

světová premiéra: 16. září režie: Kenneth Branagh

Hercule Poirot a jeho malé šedé buňky mozkové to zase roztočí na filmovém plátně, sice ne letos, jak bylo původně plánováno, ale nakonec až v dalším roce. Tentokráte si tvůrci v čele s Kennethem Branaghem vzali na mušku slavný případ Smrti na Nilu.

The Addams Family 2

česká premiéra: 7. říjen režie: Greg Tiernan, Conrad Vernon, Kevin Pavlovic

Animovaná verze podivné Addamsovic rodinky se vrátí v novém dobrodružství. Co si však tvůrci v sequelu připravili pro Goméze, Morticiu, Wednesday a Pugsleyho, zatím nebylo přiblíženo.

Halloween zabíjí

česká premiéra: 14. říjen režie: David Gordon Green

Kolik je dohromady snímků v hororové sérii Halloween, je těžké spočítat, a dá-li covid, tak za nedlouho k nim přibude další. Ten má přímo navazovat na film z roku 2018, po něm by pak měl následovat i finální díl s názvem Halloween Ends.

Mission: Impossible 7

česká premiéra: 18. listopad režie: Christopher McQuarrie

Top Gun: Maverick nebude jediný snímek, ve kterém v příštím roce uvidíme Toma Cruise. Ten se vrátí též jako agent Ethan Hunt. Sedmé pokračování špionážní filmové série Mission: Impossible se již začalo natáčet pod přísnými covidovými opatřeními.

Untitled Spider-Man Sequel

česká premiéra: 16. prosinec režie: James Watts

Nabitou podívanou pak slibuje třetí pokračování Spider-Mana s Tomem Hollandem. Objeví se tu nejen Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Jamie Foxx (Electro) nebo Alfred Molina (Doctor Ock), údajně by se pak měli vrátit i Spider-Manové Tobeyho Maguireho a Andrew Garfielda, Charlie Cox (Daredevil), Kirsten Dunst (MJ), Emma Stone (Gwen Stacy) nebo Willem Dafoe (Green Goblin).

The Matrix 4

česká premiéra: 23. prosinec režie: Lana Wachowski

Populární sci-fi thriller Matrix se pak také konečně dočká nového pokračování. Keanu Reeves bude zpět jako Neo a Carrie-Anne Moss jako Trinity. Na rozdíl od prvních tří filmů půjde o první snímek ze série natočený digitálně. K vidění by měl být na HBO Max i v kinech.

Sing 2

česká premiéra: 23. prosinec režie: Garth Jennings, Christophe Lourdelet

A na závěr tu máme návrat zpívajících zvířátek v čele s Matthew McConaugheym jako roztomilou koalou. Samotný děj však zatím nebyl odhalen.

(Foto: Mimoni 2: Padouch přichází, Illumination Entertainment, Top Gun: Maverick, Paramount Pictures, Smrt na Nilu, 20th Century Studios)
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací