Filmové události #02/21: DC bude mít hned několik Batmanů a šéf Marvelu se zase pouští do Star Wars

Nastává kolize popkulturních světů.

Kevin Feige, ředitel filmového studia pro Marvel, chystá projekt z trochu jiného světa. Na druhou stranu produkce sequelu k Doctoru Strangeovi byla dočasně pozastavena. Marvel také hledá herce do Fantastické čtyřky. WandaVision zase nabídla nový klip. Svůj vlastní snímek bude mít Mera z Aquamana. DC také chystá multibatmanovský projekt. Jeho domovské studio Warner Brothers se pak možná spojí s NBC Universal. Live action adaptace Malé mořské víly pak má hereckou posilu. Netflix zase nabídl první ukázku k chystanému snímku Malcolm a Marie. V traileru se představila i krimi komedie Locked Down.

#02/21

Šéf marvelovského filmového studia, kterému vděčíme za veškeré snímky z MCU, Kevin Feige, se pouští do nového projektu. Tentokráte se však ocitá ve světě Star Wars, pro který chystá celovečerní film. S tím mu má nejnověji pomoci scenárista Michael Waldron. Ten se aktuálně podílel i na scénáři k seriálu Loki, jenž bude mít premiéru první řady letos v květnu a oznámena byla již i druhá řada.

Sequel pak má naplánovaný i marvelovka Doctor Stranger. Snímek s podtitulem Multiverse of Madness se již začal natáčet ve Velké Británii, avšak v minulém týdnu byl dočasně pozastaven, kvůli zhoršení stavu v zemi v souvislosti s covidem-19.

Do třetice tu pak máme další novinku k Marvelu. Producenti totiž oznámili, že hledají herce do rolí členů komiksové Fantastické čtyřky, kterou plánují uvést na plátně. Ještě předtím by se však mohli objevit všichni, nebo aspoň jeden z nich, v některém z jiných projektů, pravděpodobně v jednom ze seriálů Disney+. Jedná se již o třetí verzi této superhrdinské skupiny a první oficiální MCU adaptaci.

A aby toho nebylo málo, tak Marvel za necelý týden, již 15. ledna, uvede na Disney+ svůj první seriál, kterým je WandaVision. S blížící se premiérou první epizody tak tvůrci nabídli fanouškům krátký nový klip, který odhaluje něco více z příběhu.

Marvelem se inspiruje i konkurenční DC. Jeho producenti totiž zase oznámili, že plánují samostatný snímek na platformě HBO Max pro postavu Mery z Aquamana. Tu ztvárnila ve filmu Amber Heard, která čelí mnohým kritikám ze strany fanoušků, kvůli soudnímu sporu s bývalým manželem Johnnym Deppem. Z toho důvodu by měla její postava být upozaděna v sequelu ke zmíněnému Aquamanovi, avšak tvůrci to nevzdali a rozhodli se pro ni vytvořit samostatný projekt.

DC pak také oznámilo své plány s postavou Batman. Aktuálně se natáčí snímek s Robertem Pattinsonem v titulní roli, avšak jak to vypadá, tak ve filmovém světě DC nebude Pattinson jediným netopýřím mužem. Do této role by se měl totiž vrátit Michael Keaton, který Batmana ztvárnil ve snímcích z roku 1989 a 1992. Keaton se jako Bruce Wayne objeví ve filmu o Flashovi, poté by pak měl údajně převzít tuto roli v DCEU.

Novinky se pak točí i kolem samotného Warner Brother studia, které vlastní i DC. To údajně plánuje možné spojení s filmovým studiem NBC Universal. Detaily však zatím nejsou známy.

Jak je již známo, tak Disney rádo předělává svoje animované klasiky do hraných podob. Další obětí se stala Malá mořská víla. Ta už má skoro kompletní obsazení, avšak v uplynulých dnech byla oznámena nová herecká posila v podobě Nomy Dumezweni. Dumezweni je známá například z nového seriálu HBO Mělas to vědět, kde ztvárnila neoblomnou právničku. V Malé mořské víle se má objevit v nové roli speciálně vytvořené pro tuto novou verzi příběhu.

Na závěr tu pak máme i pár trailerů. Je tu například první ukázka k dramatu Malcolm a Marie. V něm se v titulních rolích představují John David Washington a Zendaya. Snímek bude mít premiéru na Netflixu již 5. února.

Trailer pak také představila romantická krimi komedie Locked Down. Režie se zde ujal Doug Liman a bohaté herecké obsazení čítá jména jako Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor, Ben Stiller, Stephen Merchant, Ben Kingsley, Mindy Kaling nebo Mark Gatiss. Locked Down bude dostupné skrze HBO Max od 5. března.

(Úvodní foto: Aquaman – Warner Bros. Pictures, WandaVision – Disney+)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací