Seriál Bridgerton se stal nejúspěšnějším na Netflixu, vidělo ho přes 82 milionů domácností

Je možné, že se stane herec Regé-Jean Page novým Jamesem Bondem?

Streamovací služba Netflix oslavuje další rekord. Poté, co Netflix překonal hranici 200 milionů předplatitelů po celém světě, se na výsluní dostal historický seriál Bridgerton (česky Bridgertonovi), odehrávající se v prostřední Londýna 19. století. Romantickou podívanou si během 28 dnů od zveřejnění pustilo přes 82 milionů domácností. 

Dle zpráv se Bridgerton probojoval do první desítky v naprosto všech zemích (Netflix funguje ve více než 190 zemích světa) kromě Japonska. V České republice seriál aktuálně kraluje na třetí příčce.

Vlna popularity seriálu má vliv nejen na herce, ale i knižní předlohu. Například první díl Vévoda a já se v čele prestižního žebříčku bestsellerů The New York Times objevil po téměř dvaceti letech od svého prvního vydání. Herec Regé-Jean Page, jenž se proměnil v hlavního mužského hrdnu Simona Basseta, se stal téměř okamžitě hvězdou sociálních sítích. Údajně se šíří zvěsti, že se o něm mluví jako o případném novém Jamesi Bondovi. Takovou malou kuriozitou je, že se fanoušci seriálu snaží vytvořit regentskou Anglii doma. Podle údajů eBay narostlo vyhledávání starožitného nábytku, korzetů nebo i vistárií (krásně kvetoucí dřeviny u vchodu do domu Bridgertonových).

(Foto: Netflix)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací