Filmové události #05/21: Dočkáme se možná seriálu ze světa Harryho Pottera i animované Hry o trůny

Studio Warner Brothers to rozjíždí ve velkém.

Harry Potter bude mít pravděpodobně seriál na HBO Max. Animovaného spin-offu se pak dočká i Hra o trůny. První fotografie nabídlo i třetí pokračování hororu V zajetí démonů. Jsou tu i novinky k pokračování Sebevražedného oddílu. V prvním traileru se proti sobě postavili Godzilla a King Kong. Ukázku nabídl i animák Raya a drak. Netflix pak chystá novinku hned se dvěma Disneyho hvězdami. Prequel k Zaklínačovi má zase posilu v obsazení. Kristen Stewart se dále představila jako princezna Diana. A na závěr smutná zpráva, opustila nás herečka Hana Maciuchová.

#05/21

Hned na začátku uplynulého týdne proplula internetem informace o údajně chystaném seriálu z prostředí Harryho Pottera. To rozpoutalo četné diskuse v kruzích věrných fanoušků. Žádné detailní informace nejsou známé, neví se ani, o čem by měl pořad být z hlediska děje, je pouze potvrzené, že bude a měl by vyjít na streamovací stanici HBO Max. Což však také znamená, že si na něj pravděpodobně ještě nějakou dobu počkáme, neboť studio Warner Brothers, pod které spadá Harry Potter, má uzavřenou smlouvu s NBC Universal a jejich stanicí Peacock, která tím získala jedinečná práva na vysílání veškerého materiálu spojeného se světem čar a kouzel do roku 2025.

Novinky pak přišly i ze světa fantasy pořadu a knih Hra o trůny. Ten už má dávno stanovený prequel, na kterém se již pracuje. Nyní k tomu však přibude i animovaný seriál. O jeho ději zatím není nic známo, avšak mělo by jít o prosté rozšíření legend Hry o trůny. Vysílat by se pak tento dramatický animák měl na domovské stanici HBO Max.

Stejně jako zmíněný Harry Potter či Hra o trůny, tak pod majetek studia Warner Brothers patří i filmová hororová série V zajetí démonů. Ta se má letos, po covidovém odkladu, dočkat svého třetího pokračování. V uplynulých dnech pak byly nabídnuty nové fotografie ze snímku.


(Foto: The Conjuring: The Devil Made Me Do It, WB. Pictures)

Další proprietou Warner Bros. jsou i příběhy a postavy z komiksů DC. Tam spadá i Sebevražedný oddíl. Jeho sequel pojmenovaný originálně The Suicide Squad by pak měl vyjít již letos a nabízí vskutku bohaté hvězdné obsazení. To mohlo být viděno ve své plné kráse v krátkém klipu, jenž tvůrci sdíleli minulý týden na sociálních sítích.

V neposlední řadě tu pak máme k Warner Brothers patřící snímek Godzilla vs. Kong. Tvůrci představili minulou neděli první velkolepou ukázku, ve které se střetli giganti Godzilla a King Kong. Film by měl vyjít souběžně v kinech a na HBO Max již 25. března.

Je tu dále i trailer k animáku studia Disney, Raya a drak. Ten bude k vidění na Disney+ od 5. března, u nás by pak, dovolí-li to situace, měl ve stejnou dobu vstoupit do kin.

Disney proslavilo i herce Mena Massouda, který před pár lety ztvárnil hraného Aladina, a herečku Laura Marano, jenž započala svou kariéru v seriálu Austin a Ally. Massoud a Marano se pak společně střetnout v novém projektu streamovacího servisu Netflix. Konkrétně se jedná o romantickou komedii The Royal Treatment inspirovanou stejnojmennou knihou. Příběh sleduje rozvíjející se vztah mezi kadeřnicí Izzy a princem Thomasem.

Na Netflixu se pak také stal velmi populárním seriál Zaklínač. A tak není divu, že se jeho úspěch pokouší tvůrci co nejvíce zinkasovat. Chystá se totiž i šestidílný prequel The Witcher: Blood Origin ze stejného prostředí, který se bude odehrávat 1200 let před událostmi ze Zaklínače. Jednu z hlavních rolí si pak, dle nejaktuálnějších informací, zahraje i britská modelka Jodie-Turner Smith, která se proslavila v dramatu Queen & Slim.

Oblíbeným pořadem Netflixu pak byla také Koruna, pojednávající o životech britské královské rodiny. Její aktuální čtvrtá řada se zaměřila i na princeznu Dianu. Právě o té chystá snímek i chilský režisér Pablo Larraín. V jeho provedení si slavnou princeznu zahraje Kristen Stewart, jak si mohli nedávno fanoušci ověřit na první fotografii k filmu Spencer. Vedle Stewart se pak objeví Timothy Spall, Sally Hawkins nebo Sean Harris.

(Foto: Pablo Larraín, Spencer)

A na závěr pak jedna smutná zpráva. Opustila nás česká herečka Hana Maciuchová, která ve věku pětasedmdesáti let podlehla rakovině slinivky. Macuichová se proslavila především v rolích v televizních seriálech jako Krkonošské pohádky, Žena za pultem, Nemocnice na kraji města, Chalupáři, Dynastie Nováků či Ulice.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací