Filmové události #10/21: Sezóna filmových ocenění je v plném proudu, byli rozdáni Čeští lvi i Zlaté glóby

V zahraničí slavil úspěchy Borat, u nás zase Šarlatán.

Známe výherce letošních Českých lvů. Sošky byly předány i v za oceánem, u příležitosti Zlatých glóbů. Režisér Edgar Wright se ujme remaku Běžícího muže od Stephena Kinga. Star Wars seriál o Obi Wanovi má hereckou posilu a jsou tu i jiné novinky z předaleké galaxie. Jessica Jones a jiné postavy z netflixovských marvelovek mají šanci se ocitnout v MCU. Konkurenční DC pak má v plánu novou a úplně jinou verzi Supermana. Nevšední hrdinové The Boys nabídli první fotky z natáčení třetí řady. V traileru k akční komedii Thunder Force se zase představily poněkud neobvykle superhrdinky. A je tu i ukázka k válečnému akčňáku Without Remorse.

#10/21

V sobotu proběhlo slavnostní udílení filmových cen Český lev. Nejvíce nominací proměnily snímky Krajina ve stínu a Šarlatán, který se také stal nejlepším českým filmem za rok 2020. Nejúspěšnějším dokumentem pak byl snímek V síti. Z herců pak slavili úspěch Jiří Mádl, Petra Špalková, Ivan Trojan a Magdaléna Borová. Nově byly také udílený sošky v kategorii Nejlepší animovaný film a Nejlepší krátký film. Celým večerem, silně ovlivněným pandemií covid-19, pak provedl Václav Kopta, který se role moderátora Českých lvů ujal již po třetí.

(Foto: Český lev / Martin Malý)

Filmová i televizní ocenění se pak rozdávala i za oceánem, kde byly uděleny Zlaté glóby. Ve filmových kategoriích slavili úspěch snímky Borat 2, Země nomádů a animák Duše. V jedné z hereckých kategorií pak vyhrál i Chadwick Boseman, který sošku dostal posmrtně za svůj výkon v dramatu Ma Rainey – matka blues. V oblasti televize pak nejvíce nominací proměnil seriál Koruna, který si odnesl čtyři sošky, čtyři z nich z hereckých kategorií. Zajímavostí pak může být, že herečky Rosamund Pike a Gillian Anderson převzaly své ceny virtuálně z hotelových pokojů v Praze, kde obě momentálně žijí již nějakou dobu, protože v Česku natáčí své nové projekty.

Dále tu pak máme jeden remake. Ten se týká akčního sci-fi Běžící muž. Režisér a scenárista Edgar Wright (Baby Driver, Soumrak mrtvých) plánuje svou vlastní adaptaci stejnojmenné knihy Stephena Kinga. Mnoho detailů však o tom zatím neprozradil.

Naopak hodně novinek se točilo kolem světa Star Wars. V první řadě tu máme hereckou posilu pro chystaný seriál o Obi-Wan Kenobim v podobě Indiry Varmy (Hra o trůny), její role však zatím nebyla specifikována. Představitel zmíněného Obi-Wana, Ewan McGregor, se pak údajně objeví i v Andoru, dalším seriálu z předaleké galaxie. A chystaný animák Bad Batch pak dostal datum premiéry, které bude již 4. května, což je oficiální den Star Wars.

Disney však nezahálí, a kromě Star Warsu se pilně věnuje i svému dalšímu majetku, tedy Marvelu. Do něj prý nově údajně hodlá přivést i postavy ze zrušených marvelovských seriálů, které vysílal Netflix. Mezi ty patří Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher nebo jejich team-up. Ti všichni by se možná mohli objevit v budoucích příbězích MCU.

A nezahálí ani konkurenční DC, které přišlo s něčím zhola novým. Režisér J. J. Abrams (Star Wars: Vzestup Skywalkera) oznámil, že bude produkovat svůj vlastní snímek o Supermanovi. Mělo by jít o jeho úplně novou verzi, takže se zde neobjeví Henry Cavill, který tuto roli ve filmovém světě DC zastává. Podle Abramse chtějí tvůrci zkusit převést na plátno černošskou verzi Supermana, detaily však zatím nejsou známé.

Poněkud nevšední superhrdinové pak jsou The Boys. K těm se momentálně točí třetí řada a v uplynulém týdnu k ní bylo publikováno prvních pár fotografií z natáčení.

V superhrdinském světě pak zůstáváme i v trailerech z uplynulého týdne. Jeden z nich se totiž týká komedie Thunder Force, která se zabývá trochu jinými hrdinkami.  V hlavních rolích se zde pak představují Melissa McCarthy a Octavia Spencer. Film bude k vidění na Netflixu od 9. dubna.

Na závěr pak přineslo ukázku i akční drama z prostředí války Without Remorse, kde se hlavní role ujal Michael B. Jordan. Snímek bude dostupný na Amazon Prime Video na konci dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací