V Krkonoších se právě teď natáčí film Poslední závod a herci i štáb jsou vystaveni extrémním podmínkám

Autentické počasí si tvůrci chválí.

Kryštof Hádek, Marek Adamczyk, Jan Nedbal, Cyril Dobrý, Jan Hofman i početný štáb vyrazil na Labskou boudu v Krkonoších, kde právě v těchto dnes vznikají záběry pro nový film Poslední závod, který se zabývá dramatickým příběhem Hanče a Vrbaty z počátků lyžařského sportu. Natáčení, kde se střídá slunečné počasí s vánicemi, je opravdu náročné.

Tomáš Hodan, jenž se chopil režie i práce na scénáři, se spolu s herci ocitl uprostřed sněhové vánice. „Fouká 80 km/h a stejně nám je to málo. Máme rádi Mordor,“ komentovali dnešní podmínky natáčení tvůrci filmu a aby počasí působilo opravdu extrémně, zapojili do hry i obří větrák, který žene hercům do obličeje sněhovou nadílku.

Popasovat se se střídáním slunce a modré oblohy s vánicí a mrazem je sice náročné, ale i vítané, protože stejné podmínky panovaly i 24. března 1913, kdy Bohumil Hanč (Kryštof Hádek) vyběhl za dobrého počasí jenom v košili do lyžařského závodu. Ten se mu nakonec stal osudným. Herci a štáb se na výkyvy počasí, mráz, sníh a silný vítr museli náležitě připravit a absolvovat otužovací kurzy a fyzický trénink.

Nyní se štáb pohybuje v okolí Labské boudy, ale koncem března se natáčení přesune na Luční boudu.

(Foto: Nikolas Tušl)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací