Filmové události #11/21: Disney+ má svých prvních 100 miliónů odběratelů a Netflix plánuje změny

Jsou tu i novinky ze světa Gucciho nebo Powerpuff Girls.

Známe nominace na letošní Bafty. Rozdány byly i Critics Choice Awards. Počet odběratelů streamovacího servisu Disney+ dosáhl kýžených sto miliónů. Konkurenční Netflix pak plánuje změny u sdílených účtů. Je tu i první foto k biografii o Guccim. Třetí řada seriálu Doom Patrol má hereckou posilu. Obsazení pak oznámili i tvůrci live action verze Powerpuff Girls. V ukázce se pak představil horor The Unholy. Trailer nabídl i dokument o Tině Turner. A na závěr něco z domácího prostředí, v Praze bude od jara natáčet hned několik zahraniční produkcí.

#11/21

Minulý týden byli rozdání Čeští lvi a Zlaté glóby a tento týden jsme se přesunuli na britské ostrovy. Vyhlášeny totiž byly britské filmové nominace BAFTA. Nejvíce jich získala dramata Země nomádů a Rocks. Z herců se pak o sošky utkají Maria Bakalova, Daniel Kaluuya, Leslie Odom, Jr., Frances McDormand, Vanessa Kirby, Mads Mikkelsen, Anthony Hopkins, Riz Ahmed či posmrtně nominovaný Chadwick Boseman. Slavnostní ceremoniál pak proběhne 11. dubna.

Za oceánem pak došlo k vyhlášení jiných cen, a to Critics Choice Awards, které v USA udílí asociace amerických a kanadských filmových kritiků. Nejvíce sošek si odneslo drama Země nomádů. Naopak Mank ze svých dvanácti nominací proměnil pouze jednu. Z herců pak byli oceněni Maria Bakalova, Daniel Kaluuya, Carey Mulligan a posmrtně již zmíněný Chadwick Boseman za svůj výkon v biografii Ma Rainey – matka blues.

(Foto: Země nomádů – Searchlight Pictures)

Ve válkách o filmová ocenění v poslední době vedou především nejrůznější streamovací servisy. A silným hráčem je nejnověji i Disney+. To slavilo v uplynulém týdnu velký zlom, neboť dosáhlo počtu sto miliónů odběratelů. I tato pozitivní zpráva však nezměnila názor tvůrců snímku Black Widow, kteří potvrdili, že i přes to bude tato marvelovka k vidění pouze striktně v kinech, což by mělo být 6. května. Do Česka by pak Disney+ mělo dorazit v průběhu druhé poloviny letošního roku.

Co se nás však týká, jsou novinky kolující kolem konkurenčního Netflixu. Jeho poskytovatelé totiž oznámili, že možná zruší možnost sdílení hesla a více profilů u jednoho účtu. Zatím však není nic stoprocentně jisté, Netflix o této verzi pouze uvažuje.

Přesuňme se však k něčemu veselejšímu. Zpěvačka a herečka Lady Gaga v minulém týdnu na svém Twitteru sdílela sympatickou první fotografii z natáčení biografie o návrhářské rodině Gucci. Na snímku je vidět po boku Adama Drivera. Gaga a Driver ve filmu ztvárňují manželský pár Patrizii Regani a Maurizia Gucciho. Vedle nich pak další členy rodiny Gucci ztvární Al Pacino, Jared Leto nebo Jeremy Irons. Drama pod názvem House of Gucci by pak mělo vstoupit do kin v druhé polovině letošního listopadu.

Hereckou posilu pak získal superhrdinský seriál stanice HBO Doom Patrol. Jejich tým doplní herečka Michelle Gomez známá ze seriálů The Book Group, Green Wing, Špatné vychování, Pán času nebo Sabrinina děsivá dobrodružství. V Doom Patrol se pak Gomez ujme role záporačky Madame Rouge.

Svou hranou verzi pak dostane dětský kreslený seriál stanice Cartoon Network Powerpuff Girls. V uplynulých dnech pak tvůrci oznámili i herecké obsazení, a kdo se konkrétně ujme tří hlavních rolí. Zrzavou Blossom ztvární Chloe Bennet, blondýnu Bubbles Dove Cameron a role brunetky Buttercup se ujala Yana Perrault. Hraná adaptace tohoto populárního animáku se pak má zabývat již dospělými Powerpuff Girls a tím, jak se každá z nich vyrovnává se svou superhrdinskou identitou z dětství.

Samozřejmě by to pak nebyl týden bez trailerů. Jeden takový nabídl i horor The Unholy. V něm se objevují například Jeffrey Dean Morgan či Cary Elwes. Film představuje příběh hluchoněmé dívky, kterou jednoho dne navštíví panna Marie a dívka najednou může slyšet, mluvit a uzdravovat nemocné. Jenže jak se kolem ní začnou shlukovat lidé, začnou se dít děsivé věci. Do kin by pak Unholy měl vstoupit na začátku dubna.

V ukázce se také představila Tina Turner ve svém dokumentu Tina. Ten pro HBO Max připravila režisérsko-scenáristická dvojice Daniel Lindsay a T.J. Martin. Na jmenovanou streamovací platformu pak snímek vstoupí za necelé dva týdny, tedy 27. března.

A na závěr něco z tuzemské scény. Česko bude letos centrem filmového dění, jak se zdá. Bude se tu totiž, dá-li covid, natáčet hned několik zahraniční projektů. Mezi nejvýznamnější beze sporu patří thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem, které je v současnosti nejdražším původním filmem v historii Netflixu. Kdy sem však tvůrci přijedou, zatím není stoprocentně známé. V současnosti se pak v Praze točí třetí řada akčního seriálu Hanna z produkce Amazonu. Mezi další projekty, které by se letos v Česku měly natáčet, patří například seriál Nebezpečné známosti, třetí řada seriálu Ponorka nebo nová filmová adaptace románu Na západní frontě klid.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací