Filmové události #14/21: Čtvrté pokračování Thora posilní Russell Crowe, druhá řada Zaklínače je dotočena

Týden ve znamení fantasy, sci-fi a sequelů.

Jsou tu novinky k obsazení seriálu Obi-Wan Kenobi. Hereckou posilu má i čtvrtý Thor. Oznámen byl i hlavní hrdina nejnovějších Transformers. Dotočena zase byla druhá řada Zaklínače. Sequel detektivky Na nože se snaží odkoupit Netflix. V pokračování pohádky Kouzelná romance se vrátí kromě hlavní hrdinky i další známé tváře. Je tu pak i první trailer k animáku ze světa Star Wars, The Bad Batch. Ukázku nabídl i spin-off filmové série Saw jménem Spirála strachu: Saw pokračuje. Druhý díl komedie Space Jam se také představil v krátkém klipu. A již druhý trailer nabídl snímek Sebevražedný oddíl. Oblíbený animák ThunderCats zase chystá svůj první částečně hraný snímek. Na závěr pak taková kuriozita, seriál Hra o trůny bude mít představení na Broadwayi.

#14/21

Hned na úvod tu máme novinky z předaleké galaxie. Pořad Obi-Wan Kenobi ze světa Star Wars, který se věnuje stejnojmennému Jediovi, má kompletní obsazení. Kromě Ewana McGregora v titulní roli a Haydena Christensena, který se vrátí jako Anakin Skywalker/ Darth Vader, známe i zbylé obsazení. Jako mladý strýc Owen a teta Beru budou zpátky Joel Edgerton a Bonnie Piesse. Dále se zde pak objeví Moses Ingram, Kumal Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell a Benny Safdie. Samotný seriál by pak měl být dostupný skrz Disney+ až v příštím roce.

Posilu v hereckém obsazení pak přivítalo i čtvrté pokračování marvelovky Thor, nesoucí podnázev Love and Thunder. Vedle veškerého obsazení ze Strážců Galaxie nebo Natalie Portman, se zde pak nejnověji objeví i Russell Crowe. Jeho role však zatím nebyla specifikována. Snímek pak bude k vidění v květnu 2022.

Do role hlavního hrdiny v nového chystaného sequelu ze série Transformers byl obsazen Anthony Ramos. Portorikánský herec se proslavil zejména v muzikálu Hamilton. Objevil se také v předloňském hitu Zrodila se hvězda a letos ho uvidíme jako protagonistu ve filmovém muzikálu Život v Heights. Jeho role v pokračování Transformers zatím nebyla specifikována, je pouze jasné, že jde o hlavní postavu. Režie nového snímku se pak ujme Steven Caple Jr., který má na kontě například Creed II. Premiéru má pak film naplánovanou na červen příštího roku.

Populární seriál stanice Netflix, Zaklínač, má dotočenou druhou řadu. To, že padla poslední klapka, oznámil oficiální Instagramový účet Zaklínače. Nabídli i krátký klip ze zákulisí. Druhá řada by pak měla být dostupná již letos.

Netflix pak má i ambice jinde. Jeho majitelé se totiž usilovně snažili odkoupit práva na pokračování úspěšné detektivky Na nože, kde hlavního kriminalistu ztvárňuje Daniel Craig. A nakonec se jim to povedlo a koupili práva na druhý a třetí díl této filmové série za téměř půl milionu dolarů. Ve výsledku to tedy znamená, že budou zmíněné snímky dostupné a vysílané skrze platformu Netflix.

Na konkurenčním Disney+ pak bude kromě zmíněného Obi-Wan Kenobiho k vidění i sequel k pohádce Kouzelná romance. Jako hlavní hrdinové princezna Giselle a Robert Philip se vrátí Amy Adams a Patrick Dempsey. Nově však bylo také oznámeno, že zpátky jsou i James Marsden a Idina Menzel coby princ Edward a Nancy Tremaine.

Na Disney+ pak bude k dostání i spousta Star Wars materiálu. Kromě již zmíněného Obi-Wana je jedním z chystaných seriálů i animák The Bad Batch. Ten nabídl první trailer. Objeví se zde například postava Fennec, známá již z Mandaloriana, které tu propůjčí hlas její původní představitelka Ming-Na Wen. Pořad pak bude dostupný na Disney+ od 4. května, tedy May the 4th, což je oficiální svátek Star Wars.

V ukázce se představil i devátý sequel hororové série Saw, nazvaný Spirála strachu: Saw pokračuje. Objevují se zde pak například Chris Rock nebo Samuel L. Jackson. Film by pak měl vstoupit do kin letos v červnu.

Velké pokračování pak chystá i komedie ze sportovního prostředí Space Jam, jejíž druhý díl nese podnázev Nový začátek. Jeho tvůrci pak v uplynulém týdnu vypustili do světa první trailer. V něm je opět k vidění animovaný Bugs Bunny a jiné postavičky z Looney Tunes jak interagují si živými basketbalisty. Space Jam 2 pak bude k vidění v kinech i na HBO Max od poloviny letošního července.

A do čtveřice tu máme již druhou ukázku ke snímku Sebevražedný oddíl, jenž je zároveň sequelem i remakem ke stejnojmennému DC akčňáku z roku 2016. Jedná se o druhý trailer v průběhu dvou týdnu. Na nový Sebevražedný oddíl se pak mohou fanoušci těšit též v kinech i na HBO Max již v srpnu.

Z trochu jiného soudku je pak animák ThunderCats. Jeho tvůrci minulý týden oznámili, že chystají jeho filmovou podobu, která bude částečně hraná a částečně CGI, podobně jako muzikál Cats

. Režie se pak ujme Adam Wingard, který má za sebou aktuálně například akčňák Godzilla vs. Kong.

A na závěr taková zvláštní novinka. Co mají společného zmiňovaný Hamilton, Život v Heights, Anthony Ramos, Idina Menzel nebo seriál Hra o trůny? Broadway. Ano, je to tak, populární knižní série a televizní seriál Hra o trůny se chystá na Brodway, kde bude mít svou novou divadelní podobu. Větší detaily však zatím nejsou známé.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací