Po krimiseriálu Zločiny Velké Prahy přichází detektivka Boží mlýny

Nový seriál startuje tuto neděli.

Martin Myšička, Vincent Navrátil, Eliška Křenková a Robert Nebřenský budou řešit zločiny v novém šestidílném detektivním seriálu Boží mlýny, který vznikl pod režijní taktovkou Jana Hřebejka (Rédl, Zahradnictví, Až po uši). Kromě touhy po spravedlnosti bude mít důležitou úlohu ve vyprávění i humor.

Seriál vznikl na námět zkušeného investigativního novináře Janka Kroupy, který je spolu s Janem Drbohlavem i autorem scénáře. Kroupa při psaní vycházel ze skutečných kauz, se kterými se během své novinářské kariéry setkával „Zločin se stane na začátku – divák ví, k čemu došlo, ví, kdo je pachatel, ještě před úvodními titulky. Zároveň se ale také dozví, že ten člověk není potrestaný a spravedlnost je na něj krátká. A ústřední trojice představuje svým způsobem mstitele,“ popsal zápletku Božích mlýnů režisér Jan Hřebejk.

V ústředních rolích uvidíme Martina Myšičku (univerzitní profesor kapitán Karel Fait), Elišku Křenkovou (novinářka Markéta Stránská), Vincenta Navrátila (student kriminalistiky Alex Braun) a Roberta Nebřenského (policejní kapitán Martin Dobeš). V dalších rolích se představí například Pavel Řezníček, Milan Mikulčík, Jiří Lábus a Matěj Ruppert. Poslední jmenovaný se nejen převtělí do padoucha prvního dílu, malého českého mafiána Matyáše Válka, ale pracoval i na písni a klipu k ústřední písni Mlýny s textem Dušana Vančury.

První díl detektivního seriálu Boží mlýny uvidíme na televizních obrazovkách v neděli 11. dubna 2021.

(Foto: Česká televize)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací