V Čechách, na Slovensku i na Moravě se natáčí pohádka Zakletá jeskyně

Tvůrci se inspirovali dávnou legendou.

Režisérka Mariana Csengel Solčanská (Legenda o létajícím Cypriánovi, Únos, Sviňa) právě natáčí výpravnou pohádku Zakletá jeskyně. Herci i štáb za sebou mají již natáčení v třeskuté zimě, kdy vznikly záběry v zasněžené krajině. Natáčelo se například na Slovensku v Jánošíkových dierách u Terchové, v okolí Súľovských vrchů a v malebném skanzenu ve Vychylovce a na Moravě v romantických kulisách gotického hradu Pernštejn.

Nyní přichází na řadu jarní natáčení. I tentokrát se herci a tvůrci vydají vstříc zajímavým lokacím na Slovensku i v České republice. Potkat je budeme moci např. na místech, jako jsou Demänovské jeskyně a hrad Křivoklát. „Natáčet pohádku je asi pro každého režiséra výsadou a odměnou. Každý umělec by měl část své tvorby věnovat dětem. Pohádka se stává součástí rodinných svátků a Vánoc, tvoří důležitou součást dětského světa,” prozradila režisérka a scénáristka Mariana Csengel Solčanská.

Ve snímku, který je inspirován dávnou legendou o zázračné jeskyni, se představí Marko Igonda, Táňa Pauhofová, Karel Dobrý, Martina Zábranská, Ondřej Kraus, Dominick Benedikt, Petra Dubayová, Jan Dolanský, Tereza Bebarová, Zuzana Stivínová, Václav Kopta či srbský herec Predrag Bjelac, který ztvárnil Igora Karkaroffa ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár.

„Při natáčení filmu Zakletá jeskyně v režii Mariany Csengel Solčanské je vedle skvělých hereckých výkonů kladen velký důraz také na velkolepost a výpravnost lokací a celý vizuální styl. Jak z názvu vyplývá, část děje se bude odehrávat v podzemí jeskyni. Výzvou pro producenta je zajistit lokace, které by vyhovovaly scénáři, jelikož u nás ani na Slovensku v podstatě neexistují jeskyně, ve kterých je dostatek místa pro volný pohyb a manipulaci s technikou, tak jsme zvolili inovativní technologii tzv. VFXR (speciální obrazové efekty, jako například třpytící se kouzelná jeskyně v reálném čase už během natáčení), která nám přenese lokaci přímo do studia,“ přiblížil využití speciálních technologií producent filmu Kamil Kožíšek.

Premiéra pohádky je naplánovaná na rok 2022.

(Foto: Barbora Jančárová a Vojtěch Resler – © Attack Film/Flamesite)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací