Brejlando přinášející divadelní zážitek ve virtuální realitě otevírá výdejní okénka

Připravují se i nová představení.

Virtuální realita již není hudbou budoucnosti či doménou počítačových her. Experimentální projekt Brejlando, který přináší divadelní zážitek ve virtuální realitě a nabízí tak zhlédnutí unikátního 360°divadelního záznamu inscenací vybraných pražských divadel, rozšiřuje svoje služby i repertoár.

Brejlando funguje tak, že si zakoupíte vstupenku na dané divadelní představení v určitý den a na zapůjčených VR brýlích donesených kurýrem si budete moci inscenaci pustit ve virtuální realitě. V květnu se nově otevřou i divadelní výdejní okénka. Na pokladně kina si tak budete moci brýle osobně vyzvednout a následně je tam vrátit. Novinkou je i možnost objednání prostřednictvím služby Wolt s drobným občerstvení. „Vzhledem k zájmu a vytíženosti naší služby jsme hledali další cesty, jak být divadelním nadšencům ještě blíž. Nově proto spouštíme i možnost vyzvednout si Brejlando na pokladně divadel, čím se Brejlando stává i finančně dostupnější. S příchodem jara si tak diváci mohou převzetí balíčku spojit i s příjemnou procházkou centrem města,“ vysvětlil jeden ze zakladatelů Brejlanda Štěpán Kleník.

Dochází i k rozšíření repertoáru. K inscenacím Hamleti Divadla Na zábradlí a Perníková chaloupka divadla Minor se přidává nový titul s názvem Pusťte Donnu k maturitě! Divadla pod Palmovkou. Prostřednictvím crazy komedie se budeme moci vrátit do devadesátých let, ke kterým patří ledvinky, láska k boybandům, Tereza Pergnerová, Discoland, Jonák či seriál Beverly Hills 90210.

V plánu je natočení 360° kamerou i další představení, a to například Elefantazie Městských divadel pražských nebo Společenstvo vlastníků umělecké skupiny VOSTO5. Nyní je Brejlando dostupné pouze v Praze, ale tvůrci aktuálně hledají koncepční model pro rozšíření i do dalších českých měst.

(Foto: Brejlando)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací