Za měsíc startuje jarní on-line část 61. Zlín Film Festivalu

Organizátoři odhalili program.

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Zlín Film Festival si letos užijeme hned dvakrát. Na podzim, pokut to pandemická situace dovolí, se sejdeme ve Zlíně a festival proběhne v klasické podobě. První část, takový malý předkrm v on-line podobě, se uskuteční za měsíc a program je k dispozici již nyní. Téma celého letošního ročníku zní „Literatura ve filmu“.

Virtuální Zlín Film Festival je naplánovaný na termín od 28. května do 1. června 2021 a nabídne nejlepší oceněné snímky loňského jubilejního ročníku, animovaná pásma, ochutnávku letošních studentských filmů, a dokonce i pořady ČT:D s literární tematikou. Z výběru patnácti celovečerních filmů jmenujme například norský snímek o statečných dětech Hranice odvahy (vítěz loňského ZFF), španělský příběh první lásky Život bez Sáry Amatové, švýcarsko-belgický film Za horizontem, francouzské drama Oslněni, kanadský snímek Hlas našich předků, australský festivalový hit Život jako abeceda a další.

„Nejmenší diváci se mohou těšit na dvě pásma krátkých animovaných filmů, z nichž jedno – s českými filmy – uvidí také děti na zahraničních spřátelených festivalech v Indii, Japonsku, Jižní Koreji, Mexiku, Turecku, na Kubě a Ukrajině, a to v rámci projektu pod názvem „České animace letí do světa“. Ohlédnutím za posledním 60. ročníkem ZFF bude hodinové pásmo Hvězdička a jiné animáčky, jehož součástí budou mimo jiné i oceněné snímky Ptáček a velryba irské režisérky Carol Freeman a Ježibaba chůvou Evgenie Golubevy z Ruska,“ přiblížila sekci animovaných filmů umělecká ředitelka Markéta Pášmová.

Ochuzeni nebudeme ani o doprovodný program v podobě tvůrčích filmových workshopů, interaktivních besed, virtuální prohlídky festivalových zón, virtuální galerie přibližující historii šedesáti ročníků festivalu, Salon filmových klapek v OCZ Zlaté jablko a mnoho dalšího.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací