Josef „Sanchez“ Kubla se proměnil ve Frankieho v novodobé grotesce

Jeden z nejstarších filmových žánrů se vrací v podobě skečů na videoportálu Televizeseznam.cz.

Charlie Chaplin, Buster Keaton či Roscoe Arbuckle, tito velikáni jsou neodmyslitelně spojeni se zlatou érou grotesek. A právě jimi se inspiroval profesionální tanečník, choreograf, kaskadér a herec Josef „Sanchez“ Kubla vystupující pod uměleckým jménem JK Sanchez. Do již zmíněného ranku přimíchal trochu z Forresta Gumpa nebo Mr.Beana a vznikla tak nová postavička se jménem Frankie.

Frankieho domovem je divadelní prostředí, kde ho JK Sancheze divákům poprvé představil v rámci komponovaných divadelních skečů před téměř deseti lety. Frankie je, dle slov samotného tvůrce, kladná postava s charakterem malého dítěte. Frankie zbožňuje kaskadérské kousky, dostává se do nelehkých situací, je hravý a umí se i rozplakat či rozčílit.

„Když se člověk podívá na tento formát trochu blíž, tak zjistí, že kdo chce dělat grotesku musí umět kombinaci tolika uměleckých směrů, jako má málo kdo. Právě to mě imponovalo. Chtěl jsem si zkusit propojení různých hereckých dovedností, které jsem se naučil. Spojit vše v jeden celek, vložit do jedné postavy, do jednoho formátu,“ prozradil Sanchez.

S Frankiem a jeho groteskními skeči se můžeme setkávat na videoportálu Televizeseznam.cz.

(Foto: PResscode CZ)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací