Mezinárodní festival outdoorových filmů žádá o pomoc diváky i sportovní nadšence

Budou se filmy 19. ročníku MFOF promítat v kinech?

To záleží i na nás, protože celosvětová pandemie zasáhla nejen festival samotný, ale i jeho podporovatele. Organizátoři ale pevně věří, že i letos nám umožní zhlédnout celou řadu dobrodružných, adrenalinových i cestopisných filmů z horolezeckého, horského či vodáckého prostředí z celého světa.

Historie Mezinárodního festivalu outdoorových filmů se začala psát roku 2003, kdy se MFOF konal v Ostravě, Olomouci a Plzni. Poté se festival postupně rozšířil do 50 míst v České republice a na Slovensku. Aktuální ročník čítá již 800 přihlášených snímků od filmařů z celého světa (například z Mexika, Dánska, Polska, Bosny a Hercegoviny, Španělsko, Argentiny, Íránu, Izraele, USA, Indie, Tuniska, Zimbabwe, Alžíru, Konga, Panamy, Kapverdských ostrovů či Kuvajtu a samozřejmě i z České republiky a Slovenska) a na další díla se organizátoři teprve těší. Tyto filmy se utkají o přízeň poroty i diváků ve čtyřech soutěžních kategoriích, a to dobrodružný a extrémní sportovní film, horský a horolezecký film, dobrodružný vodní sportovní film a cestopisný film.

Slavnostní zahájení s festivalovými hosty by mělo, již tradičně, proběhnout v Ostravě. Již 19. ročník MFOF by se měl uskutečnit od 22. října 2021 do 11. prosince 2021 napříč festivalovými místy. Slavnostní vyhlášení vítězů živě odvysílá televizní stanice TV Noe. Aby mohlo vše proběhnout jako v předchozích letech, žádají organizátoři o podporu v rámci projektu na HITHITu, který poběží 45 dnů.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací