61. Zlín Film Festival: On-line jarní část zahájí talk show plná osobností

On-line projekce, besedy, virtuální prohlídky či autokino.

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež s dlouholetou tradicí čeká již za pár dnů premiéra. Již 61. ročník Zlín Film Festivalu je rozdělen na dvě části, které spojuje téma „Literatura ve filmu“. První díl odstartuje již za týden a jeho program se odehraje především v on-line podobě.

Vše zahájí speciální talk show, a to v pátek 28. května 2021 od 10:00 hodin. „Těšíme se, že v našem festivalovém studiu přivítáme během celého dne spoustu atraktivních hostů, s nimiž se vydáme po zlínské filmařské stopě, a to nejen do minulosti, ale také do současnosti,“ uvedl prezident festivalu Čestmír Vančura.

Během pěti festivalových on-line dnů (28. 5. – 1. 6. 2021) čeká na diváky spousta filmů, besed, rozhovorů, workshopů, virtuální prohlídka festivalových zón, festivalové výstavy a mnoho dalšího. Pořady vysílané v reálném čase nabídnou i interaktivní besedy a rozhovory s hosty ve festivalovém studiu.

„V době konání festivalu stačí přijít na náš web a vybrat si některou z 10 sekcí filmového nebo doprovodného programu. Vstoupit do nich bude možné od pátku 28. května, ale už nyní je možné se s obsahem programu seznámit, aby třeba divákům něco zajímavého neuteklo,“ vysvětlila výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Těšit se ale můžeme i na tři projekce mimo naše monitory počítačů, a to v autokině na parkovišti u ZOO Lešná. „Po loňském úspěchu nabídneme tentokrát divákům hned tři filmová představení. Půjde o trháky Le Mans ´66, Bohemian Rhapsody a novou českou komedii Bábovky podle úspěšné knižní předlohy Radky Třeštíkové,“ prozradila umělecká ředitelka Markéta Pášmová.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací