S Mery (Sabina Laurinová) ze Sestřiček a Modrého kódu se rozloučíme poslední květnový den

Nemocnici Rubava zahalí smutek.

Vrchní sestru Mery Tomáškovou, kterou ztvárnila Sabina Laurinová, čeká smutný konec. Mery sice otěhotněla a radovala se z příchodu svého prvního potomka, ale osud a scénáristé zasáhli do děje nečekanou smrtí oblíbené postavy.

„Ano, je to tak, s postavou Mery jsem se opravdu po pěti krásných letech rozloučila. Její osud v seriálu se naplnil. S Mery jsem se skutečně sžila a budu na ni vzpomínat, stejně jako na spolupráci se všemi skvělými kolegy. Moc si vážím toho, že si Mery získala tolik diváckých příznivců. Jak se říká, něco musí skončit, aby něco nového mohlo začít,“ potvrdila Sabina Laurinová.

Po prudkém úderu do břicha se Mery ocitne na operačním stole, ale ani její manžel Michal (Saša Rašilov), Prokop (Ondřej Rychlý) a gynekolog Liška (Ondřej Lechnýř) nedokážou masivní krvácení zastavit. Na diváky tak čeká jeden z nejdojemnějších dílů celé série.

Herečka Sabina Laurinová seriály Modrý kód a následně Sestřičky točila dlouhých pět let a objevila se celkem ve 337 epizodách. Poprvé jsme ji jako vrchní sestru Mery mohli vidět 25. března 2017. Rozloučit se s ní budeme moci za pár dnů, a to v díle s pořadovým číslem 71, jehož televizní premiéra je naplánovaná na 31. května 2021. „Velmi dojemné bylo samotné natáčení, během kterého se slzelo nejen před kamerami, ale i za nimi. Bude to sice smutný, ale současně velmi krásný a dojemný díl,“ okomentovala smrt Mery Zuzana Brzáková z televize Prima.

(Foto: FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací