Filmové události #26/21: V ukázkách se představil Snake Eyes, Shang-Chi nebo třeba Sebevražedný oddíl

Týden plný trailerů.

Chystá se hraná verze Sněhurky, tvůrci oznámil, kdo ztvární titulní roli. Fotografickou ukázku nabídlo pokračování Shazama. Jeho DC kolegové z The Suicide Squad se zase předvedli v novém traileru. S tím nezahálel ani konkurenční Marvel, který nabídl ukázku ke svému Schan-Chi a legenda o deseti prstenech. Již druhý klip je tu pak i k akčňáku Snake Eyes: G. I. Joe Origins. A v neposlední řadě se skrz video představil i animák Zpívej 2. Christoph Waltz a Willem Dafoe chystají společný snímek. Jensen Ackles zase pracuje na spin-offu k Lovcům duchů. Populární bavič Conan O’Brien končí. Na závěr jedna smutná zpráva, opustila nás herečka Nina Divíšková.

#26/21

Studio Disney neustále chystá nové a nové hrané verze svých již známých populárních kreslených pohádek. A jednou takovou je i Sněhurka a sedm trpaslíků. Jedná se o již několikátou iteraci této klasické pohádky bratří Grimmů. Tentokráte to však tvůrci pojali trochu po jiném a obsadili do titulní role herečku Rachel Zegler. Ta je snědší pleti, a tak její casting do této ikonické role vyvolal mírné kontroverze ze strany fanoušků. Zegler se pak má mimo jiné objevit v letošní nové adaptaci muzikálu West Side Story v roli hlavní hrdinky Marii.

Podobným kontroverzím ohledně hereckého obsazení pak čelila i chystaná live action verze pohádky Malá mořská víle, kde si princeznu Ariel zahraje Halle Bailey.

Snímky ze zákulisí sdílel tvůrčí tým, který stojí za vznikem pokračování Shazama. Sequel komiksového studia DC nese podnázev Fury Of The Gods a jeho prvních fotografiích jsou k vidění hlavní hrdinové ve svých nových kostýmech a především tzv. Shazam family.

DC si pak přichystalo i jeden ten trailer, konkrétně k Sebevražednému oddílu, jenž je volným pokračováním a remakem zároveň ke stejnojmennému snímku z roku 2016. Nový film nabízí plejádu hvězdného obsazení, kde nechybí například Margot Robbie, Joel Kinnaman, Idris Elba, Jai Courtney, Viola Davis, John Cena, Michael Rooker, Storm Reid, Taika Waititi, Nathan Fillion, Peter Capaldi nebo Sylvester Stallone a mnozí další. Za jeho vznikem pak stojí režisér a scenárista James Gunn, který má taktéž na kontě marvelovky ze série Strážci Galaxie. Gunn pak nedávno také prohlásil, že by někdy v budoucnu rád tyto dva komiksové světy na plátně spojil.

A právě konkurenční Marvel si také přichystal pro své příznivce pecku v podobě ukázky k novému snímku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. V druhém klipu v pořadí bylo představeno něco více z příběhu a postav, které fanoušci uvidí letos v září.

Trailer nabídl i akční thriller Snake Eyes: G. I. Joe Origins. Ten, jak již název naznačuje, se zaměřuje na postavu Snake Eyes z filmové a hračkářské série G. I. Joe. V titulní roli se zde pak má objevit Henry Golding. Do kin se pak film chystá již v druhé polovině letošního července.

Jako poslední ukázku tu pak máme video k sequelu k animovanému muzikálu Zpívej. V něm se vrací všechny oblíbené postavičky z prvního dílu, kterým propůjčili hlasy herci jako Reese Witherspoon, Matthew McConaughey, Taron Egerton, Scarlett Johansson a další.  Snímek by pak měl být k vidění na velkém plátně o letošních Vánocích.

Režisérovi Walterovi Hillovi se pak podařilo do svého nového projektu ulovit poměrně hvězdné obsazení. Podle aktuálních informací v jeho chystané westernovce Dead for a Dollar ztvární dvě z hlavních rolí Christoph Waltz a Willem Dafoe.

V závěru týdne přišla také zpráva o chystaném spin-offu ze světa seriálu Lovci duchů. Ten loni na podzim odvysílal svou poslední patnáctou řadu, ve které se herci, tvůrci i fanoušci rozloučili s hlavními postavami. Tento pátek však bylo oznámeno, že Jensen Ackles, představitel jedné ze dvou hlavních rolí, a jeho manželka Danneel Ackles, plánují vytvořit prequel. Ten by se měl točit kolem Johna a Mary Winchesterových, rodičů protagonistů Deana a Sama. Ackles, který hrál Deana, by pak údajně měl i celý pořad provázet narací. Zpráva o tomto projektu však přišla nečekaně a zarazila ostatní herce ze seriálu, kteří o tom předtím nic nevěděli, a na sociálních sítích se mezi nimi zdánlivě strhla menší rozepře.

Závěrem pak něco trochu neveselého. Conan O’Brien se rozloučil se svou talk show. O’Brien dal po téměř třiceti letech zbohem moderování a svému pořadu Conan. Své sbohem řekli této show i mnohé celebrity, které se zde za tu dobu objevily jako hosté.

A na úplný konec jedná smutná zpráva, opustila nás ve věku čtyřiaosmdesáti let herečka Nina Divíšková. Mezi její nejznámější role patřila bezesporu babička Běta z Vyprávěj, objevila se ale například i v Morgianě Juraje Herze, Hře o jablko Věry Chytilové nebo Tajnostech Alice Nellis a mnohých dalších projektech. Její domovskou scénou však byl pražský Činoherní klub. Manželem Divíškové pak byl herec a režisér Jan Kačer.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací