Filmové události #27/21: V Praze točí hollywoodské hvězdy a pokračování snímku Na nože má hereckou posilu

První červencový filmový týden je tu.

Úspěšný seriál Good Omens oznámil druhou řadu. S novinkami přišel i Ray Donovan. V traileru se pak představil prequel k pořadu Rodina Sopránů. Ukázku nabídlo i pokračování hororu Smrt ve tmě. A je tu i klip k filmové adaptaci příběhu o přerostlém červeném psisku Cliffordovi. Snímek na náměty videohry The Last Of Us má hereckou posilu. Novinky v obsazení oznámilo i pokračování krimi-komedie Na nože. To spolu s dalšími očekávanými filmy začalo natáčet. V Česku se pak také točí spousta projektů. Na závěr tu pak jsou první informace k letošním Karlovým Varům.

#27/21

Oblíbený a populární seriál Good Omens, jehož první řada byla vypuštěna na streamovací platformě Amazon Prime Video v roce 2019 bude mít druhou řadu. Fanouškové se konečně dočkali. Tvůrci radostnou novinu, že pracují na druhé sezóně, oznámili minulý týden na sociálních sítích. Diváci se tak mohou těšit na nová dobrodružství anděla Aziraphalea a démona Crowleyho v podání Michaela Sheena a Davida Tennanta. Seriál pak vzniká na náměty knihy z pera Neila Gaimana a Terry Pratchetta.

Pokračování v podobě filmu pak připravují i tvůrci pořadu Ray Donovan. Liev Schreiber, představitel titulního hrdiny, tuto skutečnost oznámil na svém Instagramu, kde sdílel společnou fotografii se svými hereckými kolegy ze seriálu. Mělo by se jednat o finální ukončení příběhu o mafiánské rodině Donovanů.

Obdobně je na tom i další seriál z mafiánského pořadu, Rodina Sopránů. Ti chystají celovečerní prequelový film Všichni svatí mafie. V uplynulých dnech k němu pak nabídli první trailer. Mladého Tonyho Soprána zde ztvární Michael Gandolfini, syn Jamese Gandolfiniho původního představitele této postavy, který zemřel v roce 2013. Jeho rodiče pak ztvární Jon Bernthal a Vera Farmiga, objevit se zde pak dále mají například Ray Liotta, Leslie Odom Jr. nebo Billy Magnussen. Snímek pak má vstoupit do kin a na HBO Max koncem letošního září.

Ukázku přichystali i tvůrci pokračování hororu Smrt ve tmě. Ten se odehrává po událostech prvního filmu a opět sleduje slepce Norman Nordstroma v podání Stephena Langa, který po násilném vniknutí do jeho domu žije v tichém ústranní, dokud ho nestihnou hříchy vlastní minulosti.

Do třetice je tu pak také trailer ke snímku Clifford the Big Red Dog. Jedná se o adaptaci stejnojmenného dětského animáku o přerostlém červeném štěněti. Objevit se zde mají herci jako John Cleese, Jessica Keenan Wynn, Kenan Thompson, Jack Whitehall nebo Darby Camp. Do kin se snímek chystá letos v říjnu.

Jsou tu pak také i mnohé herecké novinky. Posilu v obsazení dostala filmová adaptace videohry The Last of Us. Nově se zde má objevit Nico Parker, která si v minulosti zahrála například v hrané verzi animáku Dumbo. Ta si zahraje vedle hvězd, jako jsou Pedro Pascal, Bella Ramsey nebo Gabriel Luna.

Hereckou posilu má i pokračování komediální detektivky Na nože. V druhém díle doplní hvězdné obsazení, které čítá jména jako Daniel Craig, Dave Bautista, Edward Norton, Kate Hudson, Kathryn Hahn, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline nebo Jessica Henwick, i Ethan Hawke.

A právě natáčení snímku Na nože 2 je už v plném proudu. Stejně tak svou produkci v uplynulých dnech začal i sequel Aquamana nebo čtvrtý Matrix.

Točí se však i u nás, v tuzemsku. Od pondělí 28. června zde započalo natáčení akčního thrilleru The Gray Man a do Prahy dorazily hvězdy Ryan Gosling, Chris Evans, Billy Bob Thornton nebo režiséři Joe a Anthony Russo. Kromě toho zde přes léto také vzniká sci-fi Spaceman of Bohemia s Adamem Sandlerem a Carey Mulligan, nebo druhá a třetí řada seriálu Carnival Row s Orlandem Bloomem a Carou Delevingne.

Z domácího prostředí je pak i poslední zpráva. Ta se týká Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Ředitel MFF Karlovy Vary, Jiří Bartoška, oznámil, že zahajovacím snímkem festivalu bude biografie o olympijském atletovi Emilu Zátopkovi, kterého ve filmu ztvární Václav Neužil.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací