Filmové události #28/21: Dwayne Johnson a Ryan Reynolds se spojí v Red Notice, vrací i se dámy ze Sexu ve městě

S novinkami přišel i Zaklínač.

Jsou tu nominace na televizní ceny Hollywood Critics Association TV Awards. Netflixův chystaný trhák Red Notice má dotočeno. Chystají se i novinky kolem Zaklínače. Jeho představitel Henry Cavill pak sdílel informace i o svém dalším chystaném projektu. Sequel vzniká i k oblíbenému seriálu Sex ve městě. V prvním traileru se pak představil animák Encanto. A premiérovou ukázku nabídl i marvelovský seriál What if…?. Na závěr smutný zpráva, zemřel herec Robert Downey Sr. Opustil nás i režisér Richard Donner.

#28/21

Sezóna televizních ocenění se pomalu, ale jistě blíží. Minulý týden jí odstartovaly nominace na ceny Hollywood Critics Association TV Awards, které uděluje společenství hollywoodských kritiků. Ocenění jsou předávána v mnoha kategoriích televizních i streamovacích pořadů. Mezi nejvíce nominované se zařadil seriál Ted Lasso stanice Apple TV+, ze streamovacích platforem pak vévodí Netflix a HBO Max. Sošky pak budou rozdány 22. srpna.

Zmíněný Netflix pak také chystá jeden ze svých největších projektů doteď. Je jím snímek Red Notice, který dává dohromady hvězdné obsazení, v němž se nachází Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot. Herci pak na svých sociálních sítích zveřejnili, že projekt byl oficiálně dotočen a na streamovací platformě bude dostupný 12. listopadu.

(Foto: Netflix)

Netflixáckým oblíbencem je pak i Zaklínač s Henry Cavillem v titulní roli. První řada tohoto seriálu, vzniklého na náměty stejnojmenné knižní série a videoher, si získala řadu příznivců. Ti se mohou těšit z druhé řady, ke které nabídli tvůrci první krátkou ukázku. Současně také, v rámci tzv. Witcherconu, oznámili i plánované anime na motivy tohoto hrdiny. Druhá řada Zaklínače bude dostupná od letošní prosince, anime pak budou moci fanoušci zhlédnout o něco dříve, již od poloviny srpna.

Hvězda Zaklínače, Henry Cavill, pak oznámil svoji účast i na dalším zajímavém projektu. Jedná se o chystaný snímek Argylle. Jedná se o špionážní filmovou sérii z produkce studia Marv, která vzniká pod vedením režiséra Matthewa Vaughna (Rocketman, Kingsman, Kick Ass). Kromě Cavilla se pak mají ve snímku objevit i Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena nebo Catherine O’Hara a mnozí další.

Hvězdné obsazení pak bude mít i nové pokračování oblíbeného seriálu Sex ve městě. V něm se vrací tři ze čtyř hlavních hrdinek (Kim Cattrall, představitelka Samanthy účast na projektu odmítla).  Nový reunion seriál pak ponese jméno And Just Like That… a má zobrazit osudy hlavních hrdinek v současnosti, a co se s nimi událo. Pořad by pak měl dorazit na HBO Max koncem letošního roku.

Nebyl by to však týden bez trailerů, a jeden takový si přichystali tvůrci nejnovějšího animáku studia Disney. Ten nese jméno Encanto a podílel se na něm i muzikálový génius Lin-Manuel Miranda.  Příběh se pak zaměřuje na mladou kolumbijskou dívku, která musí čelit své frustraci z toho, že je jedinou členkou své rodiny bez magických schopností. Hlasy kresleným postavám zde pak propůjčili herci Stephanie Beatriz, Diane Guerrero nebo Wilmer Valderrama a další. Snímek by mělo být možné shlédnout v kinech již od 25. listopadu.

Ukázku pak nabídl i animák studia Marvel. Očekávaný kreslený seriál nesoucí název What if…? má představit nejrůznější známe situace z marvelovských snímků v jiném světle. Jde zkrátka o příběhy, co by bylo kdyby. Každá epizoda by měla stát samostatně.. Jedná se tak o již čtvrtý MCU seriál letošního roku, vedle pořadů WandaVision, Falcon and The Winter Soldier a Loki, který bude taktéž vysílaný skrz Disney+. Půjde mimo i jiné i o poslední projekt nedávno zesnulého Chadwicka Bosemana, který zde dabuje svou postavu Black Panthera. První epizoda z What if…? bude dostupná od 11. srpna.

Na závěr pak smutná zpráva. Opustil nás herec a režisér Robert Downey Sr. Smutnou novinu, že podlehl dlouhodobému boji s Parkinsonovu nemocí, zveřejnil jeho syn Robert Downey Jr. Mezi jeho nejznámější snímky pak patří například Magnolia, Hříšné noci nebo například Láska na druhý dotek.

A ve věku jednadevadesáti let zemřel i oceňovaný režisér Richard Donner. Ten stojí za díly, jakou jsou Superman z roku 1978, Rošťáci, Smrtonosná zbraň nebo některé ze snímku ze světa X-Menů, které produkoval.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací