Trailer k dystopickému thrilleru Spící město, který vznikl podle knihy Martina Vopěnky

Rodiče spí a neprobouzí se. Co se bude dít dál?

 

Populární knižní bestseller spisovatele Martina Vopěnky míří na filmová plátna. Příběh dystopického thrilleru Spící město nás zavede do reality, kdy z neznámých důvodů a zničehonic usnou rodiče na celém světe. Čtyři sourozenci Kryštof, Kristýna a Ema a nejmladší Samuel a ostatní děti musí nejen přijít na to, co se stalo, ale i čelit nástrahám světa, kterému vládne několik zbývajících dospělých. Navíc, malý Samuel je unesen.

Film vznikl pod režisérskou taktovkou Dana Svátka (Úsměvy smutných mužů, TV film Stockholmský syndrom či dokumentární série Cesta kolem světa s Ondřejem Sokolem a Lukášem Pavláskem). On a filmařský tým během natáčení navštívil několik lokalit jižních Čech. „V České Kanadě máme chatu, znám tam každý kout. Pět let, co na příběh myslím, jsem postupně našel většinu exteriérů. Zajímavé bylo, že Martin Vopěnka umístil příběh do stejného kraje, aniž by to v knize prozradil. To, že tam měl chalupu, jsem zjistil až později. Ale díky němu jsme sehnali i nějaké další lokace, které ve filmu uvidíte,“ prozradil Svátek.

V thrilleru uvidíme dospělé i dětské herce. Rolí se chopili Anežka Novotná, Adam Svátek, Kryštof Svátek, Michaela Sodomková, Petra Bučková, Tomáš Měcháček, Pavla Tomicová, Lenka Vychodilová, Petr Vaněk, Václav Jiráček, Jiří Maryško, Radim Kalvoda, VIDRAIL, PECA a další.

Premiéra snímku Spící msto je naplánovaná na 19. srpna 2021. Jak bude film vypadat, naznačuje krátký trailer.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací