Rozhovor: Alena Doláková na roli tanečnice Marie v černobílém muzikálu Zrcadla ve tmě trénovala čtyři měsíce

36 otázek, rozchod, nový partner, taneční trénink a Sunset Boulevard.

V celovečerním debutu režiséra a scénáristy Šimona Holého Zrcadla ve tmě uvidíme Alenu Dolákovou. Mladá herečka, kterou si bezesporu pamatujete z pohádky Tři bratři, má na svém kontě nejen mnoho filmových a seriálových rolí, ale je i autorkou knihy Anna z Hollywoodu.

S Alenou Dolákovou jsme se potkali po slavnostní premiéře černobílého muzikálu, která proběhla v rámci MFF Karlovy Vary, kde jsme ji položili několik otázek. Usměvavá herečka prozradila, že nabídka od Šimona Holého na tanečnici Marii ji zastihla ve chvíli, když kráčela po Sunset Boulevardu v době Oscarů. „Přišla mi na Facebook zpráva, že chce dělat černobílý muzikál o průměrnosti,“ svěřila se herečka. Toto téma ji zpočátku zaskočilo, ale po poslechu dojemné titulní písně z filmu, se rozplakala.

Příprava na taneční scény ve filmu trvala čtyři měsíce. Tréninky před začátkem natáčení trvaly až osm hodin denně. „Všechno jsem odtančila já. Na dublérku nebyly peníze,“ prozradila s úsměvem Doláková. Snímek Zrcadla ve tmě se točí kolem 36 otázek, které mají ústřední dvojici pomoci překonat partnerskou krizi. „Šimon Holý, který tento film psal, se u těchto otázek rozešel. Což je vtipné, protože já jsem se u těchto otázek zase dala dohromady s mým partnerem,“ uvedla filmovou i osobní perličku herečka. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací