4. ročník filmového festivalu Elbe Dock promítne provokativní historické drama DAU. Nataša

Udělena bude i 15. Cena Pavla Kouteckého.

Od 28. září do 4. října 2021 proběhne v Ústí na Labem a partnerských Drážďanech již 4. ročník filmového festivalu Elbe Dock. Na přelomu léta a podzimu tak na všechny diváky a návštěvníky čeká bohatý filmový program, vzdělávací panely, koncerty, výstavy a nečekaná setkání.

„Tento rok je pro nás klíčový, poprvé se věnujeme hraným i dokumentárním filmům. Pustíme vedle sebe Stevena Spielberga i odvážný projekt DAU. Nataša. Oživíme bunkr a vyzkoušíme limity tříkilometrového bunkru plného umění i divných a úchylných filmů na téma NEBOJ!/KEINE ANGST!. Program tak definuje Ústí a Ústí definovalo program,“ uvedl na adresu letošního ročníku Elbe Docku ředitel festivalu Filip Kršiak. Chybět nebude ani patnácté udílení Ceny Pavla Kouteckého.

Z filmových projekcí jmenujme například historické drama „DAU. Nataša“, které svou provokativností zaujalo již diváky na Berlinale. Vidět budeme moci i dokument o obchodování se stromy Zkrocení přírody či v rámci debutů horor Čelisti Stevena Spielberga.

Pozornost si bezesporu zaslouží i exkluzivní výstava umělců z oblasti light designu, audiovizuálního umění, scénografie a sound artu v prostorách Bunkru. V tříkilometrových katakombách protiatomového krytu civilní obrany své práce představí Oliver Torr, Eliška Kociánová, Marek Šilpoch, Lukáš Dřevjaný, Sára Hohlová, Lukáš Šmejkal, Jan Slanina, Petr Cuker či Aleš Loziak.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací