Festival Elbe Dock bude promítat i v podzemních katakombách

Neboj!

Velkým lákadlem letošního Elbe Docku jsou podzemní chodby. „V dosud nepřístupném bunkru se představí sestava umělkyň a umělců, o pornu budou za dozoru moderátorek pořadu Buchty debatovat profesionálové z branže,“ slibuje festival.

Vstup do bunkru, tříkilometrového komplexu podzemních chodeb, jenž měl sloužit jako pohotovostní stanoviště civilní obrany pro ukrytí velitelského štábu v případě atomového útoku, je možný díky spolupráci festivalu s Muzeem města Ústí nad Labem. Na návštěvníky Elbe Docku zde čeká nejen výstava devíti site specific instalací umělců z oblasti light designu, audiovizuálního umění, scénografie a sound artu, ale i filmové projekce. Z „podzemních“ projekcí jmenujme například fantasy horor Faust, mysteriózní horor Kabinet doktora Caligariho, horor Upír Nosferatu či dramatickou komedii s příhodným názvem Bunkr.

Organizátoři odhalili i složení letošních porot: „O filmech v soutěži Elbe Dock, která spojuje hraná i dokumentární díla, zasednou umělecká ředitelka Festivalu krátkých filmů v Hamburku a někdejší šéfka sekce krátkých filmů na Berlinale Maike Mia Höhne, ředitelka NUFF (Skandinávského festivalu filmů pro mládež) a zakladatelka festivalu současných umění Open Out Marion Bouvier a kurátorka a šéfka festivalu Begehungen Luise Grudzinski.“

V programu nalezneme i položku s pomyslnou hvězdičkou, a to debatu o pornu. Zuzana Fuchsová a Ivana Veselková budou provázet panelem o pornu, který přinese náhled do obřího průmyslu, který se zbavuje stigmatu jednostranně odsuzované branže. Hosty pořadu budou agentka Sandra Šulcová, adult modelka Bella Angel a producent Jan Dudka. Festival Elbe Dock probíhá od 28. září do 4. října 2021 v Ústí nad Labem a Drážďanech.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací