Odkládaný druhý ročník pražského Comic-Conu uvedli počítač Holly, Tonksová či bondovský záporák Graves

Popkulturní festival roku je zpátky!

Fanoušci Marvelu, DC, Harryho Pottera, Pána prstenů, Hry o trůny, Star Wars, Star Treku, Hvězdné brány, Červeného trpaslíka, Vikingů nebo Zaklínače a jiných fantasy a sci-fi sérií se mohou radovat. Druhý ročník Comic-Con Prague je konečně tu. Po dvojím odkládání, kvůli pandemii covidu-19, se do Prahy vrátil festival oslavující popkulturu všeho druhu.

V pátek 15. 10. byl slavnostně zahájen letošní pražský Comic-Con. Na úvod proběhly panely s Normanem Lovettem či Toby Stephensenem. Lovett se proslavil jako mluvící počítač Holly v pořadu Červený trpaslík, Stephensen zase například ztvárnil bondovského záporáka Gustava Gravese ve snímku Dnes neumírej, kromě toho se v současnosti objevuje i v seriálu Ztraceni ve vesmíru.

Hvězdou prvního dne pak byla především herečka Natalia Tena. Tu mohou fanoušci znát jako Nymphadoru Tonksovou z Harryho Pottera, Oshu ze Hry o trůny či Xi’an z Mandaloriana. V rámci svého panelu se rozpovídala například o natáčení Hry o trůny ve studených lesech v Belfastu, své lásce k českému smaženému sýru a červeném vínu. Neopomněla samozřejmě ani historky ze svého účinkování v Harrym Potterovi, z jehož natáčení si prý nevzala domů žádnou vzácnou memorabílii, pouze spodní prádlo a ponožky. Na náš dotaz, zda by se někdy chtěla objevit ve snímcích Marvelu či DC, aby si k Potterovi, GoT a Star Wars doplnila i komiksovou sérii, odpověděla, že zájem by určitě měla, neboť je velkou fanynkou komiksů. Moderátor Mikoláš Tuček se pak také Tenu v jednu chvíli pokusil naučit něco česky, svou slovní zásobu si tak rozšířila o „smažák“, „na zdraví“, „pivo“ a „mývala“.

Po panelech a doprovodných programech následovalo slavnostní zahájení celé akce. To odstartovalo nabité taneční představení z produkce iMucha Show. Akci pak přišli otevřít jak její organizátoři, tak primátor Prahy Zdeněk Hřib, který se objevil v jediovském hábitu. Ten však záhy odhodil, aby pod ním odhalil kostým Rimmera z Červeného trpaslíka a pustil se do humorného, téměř standupového, monologu. Na slavnostním ceremoniálu pak nechyběli ani vzácní hosté, a to jak komiksoví tvůrci, tak i velké herecké hvězdy. Odstartovat druhý ročník přišli například zmínění Norman Lovett, Toby Stephens a Natalia Tena, ale i Manu Bennett, Jake Busey, Torri Higginson či Edward J. Olmos. Poté následoval koncert orchestru Filmharmonie. Ten publiku zahrál znělky z Marvelu, Star Wars, Star Treku či Harryho Pottera a dalších slavných sérií.

V rámci prvního dne si dále návštěvníci mohli vyzkoušet i nejrůznější aktivity a navštívit zajímavé tematické přednášky o Hře o trůny, Marvelu nebo Star Wars. Bohatý doprovodný program je doplněn i o praktické činnosti, jako je třeba hraní nejrůznějších deskových her i videoher.

Zahájení se však neslo i v trochu smutném duchu. Na stránkách Comic-Conu totiž bylo uveřejněno, že se ho nakonec na poslední chvíli nezúčastní Neal McDonough (Dum Dum Dugan v Kapitánovi Americe či Damien Darhk v Arrow) z osobních důvodů. V krátké videozprávě však uvedl, že se už těší na příští ročník.

Svět Comi-Conu si pak fanoušci všeho druhu mohou užívat až do neděle 17. října. Těšit se mohou na pestrý doprovodný program, tematické suvenýry, nejrůznější aktivity a slavné hosty. V následujících dvou dnech se zde mají ještě objevit například Michael Biehn, Hugh Quarshie, Ray Stevenson, Anna-Louise Plowman, Sylvester McCoy a Crystal Reed. Jak to v pátek na Comic-Conu Prague vypadalo, naleznete i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací