Severský filmový podzim 2021 zahájí švédské drama Jak jsem se stal komikem

V kině Lucerna opět ožije Severský filmový podzim.

Kulturní scéna se pomalu, ale jistě vrací do zajetých kolejí. Po roční pauze se o slovo hlásí i tradiční přehlídka kinematografie severských a pobaltských zemí Severský filmový podzim. Těšit se tak můžeme na snímky ze Švédska, Norska, Finska, Dánska, Islandu a Litvy. Všechny filmy jsou vhodné i pro neslyšící, protože jsou opatřeny barevně upravenými titulky.

Slavnostní zahájená proběhne ve čtvrtek 11. listopadu v pražském kině Lucerna. Organizátoři ze Severského filmového klubu zvolili pro tuto slavnostních chvíli citlivý snímek Jak jsem se stal komikem talentované Rojdy Sekerköz. Toto švédské drama vzniklo na motivy oblíbené knihy Jonase Gardella a vypráví příběh populárního stand-up komika jménem Juha.

Každá ze zemí dostane během Severského filmového podzimu 2021 svůj prostor. Švédsko dále zastupuje komedie Můj táta Marianne či drama Charter. Norsko přinese drama Psychobitch či snímek Děti. Norská nabídka tentokrát čítá dva dokumenty, a to Královna mizející říše o putování samice ledního medvěda s mláďaty a Pánský klub o mužském pěveckém sboru, jenž se má stát předkapelou legendárních Black Sabbath. V neposlední řadě tu máme Litvu a režijní prvotinu Tomase Smulkise Lidé, které známe.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací