Star Wars v podání velkého symfonického orchestru zazní v Rudolfinu

Vítáni jsou diváci v kostýmech.

„Kdysi dávno v předaleké galaxii…,“ těmito slovy sice začínají legendární filmy ze série Star Wars, ale my tak daleko cestovat nebudeme muset. V pražském Rudolfinu již 27. listopadu 2021 proběhne koncert v podání velkého symfonického orchestru, který nabídne výběr toho nejlepšího napříč všemi generacemi trilogií Star Wars.

V rámci večera Filmové filharmonie zazní nejen hity, jako jsou Imperial March nebo Battle of the Heroes, ale i méně známé skladby. “Při sestavování programu jsem myslel nejen na oblíbené hity, které nemohou chybět v repertoáru žádného filmového orchestru, ale také na skvělou hudbu, která zůstává při koncertním provedení upozaděna, a my si ji tak mnohdy můžeme poslechnout jen ze svých sluchátek. Tato monumentální hudba přitom v živém podání profesionálního orchestru získává zcela jiný rozměr. Jsou to skladby jako Asteroid field nebo Luke a Leia,” vysvětlil ředitel a dramaturg orchestru Matěj Lehár.

Na posluchače tak čeká romantika, osobní drama i monumentální vesmírné dobrodružství. Nejprve program nabídne poctivou dávku nostalgie původní trilogie (epizody IV-VI). Po přestávce nám orchestr v čele s dirigentem Josefem Kurfiřtem naservíruje tóny z prequelové i sequelové trilogie. “Spolupráce s orchestrem je skvělá, společně se posouváme a na každý další koncert se vždy těším. Navíc jsem sám velkým fanouškem celé Star Wars ságy, listopadové téma si rozhodně užiju,” svěřil se Kurfiřt.

Star Wars ovšem ožijí nejen prostřednictvím hudebních nástrojů. Na koncert Filmové filharmonie totiž dorazí cosplayeři z Rebel Legion – Lion Base a Czech Garrison – 501st Legion. Tím ale výjimečnost večera nekončí. Patříte-li k filmovým fanouškům Star Wars, můžete vyměnit klasický oblek či večerní šaty za tematický kostým.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací