Špunti na cestě s Donutilem, Langmajerem, Liškou, Dykovou či Polívkovou vyrazili na prázdniny

Preferujete dovolenou u moře nebo v České republice?

Letní prázdniny jsou sice ještě daleko, ale proč se nevydat na cestu po Česku již nyní? Na České televizi odstartoval třináctidílný seriál Špunti na cestě, ve kterém s Miroslavem Donutilem, Tatianou Dykovou, Annou Polívkovou, Jiřím Langmajerem, Davidem Novotným a autobusem značky Robur prožijeme dovolenou plnou nečekaných momentů, trapasů a zábavy. Seriál navazuje na český film Špunti na vodě.

Bláznivá dovolená původně v plánu nebyla. Jak niž někteří diváci ví, Špunti na cestě začínají na konci školního roku. Děti i rodiče se těší na dovolenou u moře, ale osud, souhra náhod a scénáristé Marcel Bystroň a Petr Hudský rozhodnou jinak a pošlou je autobusem značky Robur napříč Českou republikou. „Na místech, kde rodina zastavuje, ať už z objektivních nebo subjektivních důvodů, se jim dějí rozličné věci, které by se ale v podstatě mohly stát každému. Jde o seriál ze života, ale tím, že jde o humornou záležitost, se to celé posouvá k rodinné komedii,“ prozrazuje režisér Jiří Chlumský.

Přežít rodinou dovolenou ve zdraví bývá někdy oříškem. Co ale natáčení s dětmi? „Měl jsem strach, ale naopak! Jolana Jirotková, která ztvárnila Kačenku, co všechno dokázala! První dialog, který jsem s ní měl, jsem čekal, co bude, a ona to odříkala všechno, jak měla, a ještě se dívala na mě, jestli to zvládnu. Po scéně mi řekla: „Docela dobrý!“ Tady jsme nenatáčeli s dětmi, ale ona byla tak laskavá, že točila s námi,“ svěřil se herec Miroslav Donutil, který hraje starého bigbíťáka Karla, otce Ondry (Pavel Liška).

Na natáčení zavzpomínala i Tatiana Dyková hrající nejen manželku Igora (Jiří Langmajer) a maminku Báry (Veronika Divišová) a Kláry (Ella Dvořáková), ale i ženu v posledním trimestru těhotenství. „Natáčení Špuntů zbožňuju. Na place je vždycky skvělá atmosféra, jsme stále v přírodě a bavíme se svými postavami, které hrajeme,“ řekla Dyková a dodala, že je velmi ráda, že se Špunti točili vždy v létě a kdyby se vyrazilo na hory, asi by jí trochu zamrzl úsměv. Dalších rolí se chopili David Novotný, Anna Polívková, Arnošt Goldflam, Pavla Gajdošíková, Viktor Antonio, Antonín Holoubek, Filip Antonio, Jolana Jirotková a další.

Seriál Špunti na cestě bude k vidění na televizních obrazovkách do začátku dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací