La La Land, Láska nebeská či Kráska a zvíře: Romantické filmové melodie zazní na den sv. Valentýna

Láska ve formě filmových melodií.

V pražském Rudolfinu se odehraje další koncert. Tentokrát nám Filmová filharmonie nabídne možnost oslavit svátek všech zamilovaných v objetí romantických melodií z filmů napříč žánry, a to přímo na den sv. Valentýna, tedy 14. února 2022.

Ennio Morricone, John Williams, Jerry Goldsmith, Justin Hurwitz, Alan Menken, Michael Giacchino a další skladatelé mají na svém kontě nezapomenutelné romantické písně. Některé z nich znáte z filmů Kráska a zvíře, La La Land, Vzhůru do oblak či Indiana Jones. A právě tyto tituly naleznete v programu valentýnské Filmharmonie. “Koncert jsem pojal tak, aby si ho užili posluchači všech věkových kategorií a fanoušci různých filmových žánrů. Na programu najdete suitu Michaela Giacchina z oscarového animovaného snímku Vzhůru do oblak, téma Gabrielův hoboj z filmu Misie od Ennia Morriconeho, nebo skladbu z romantického muzikálu La La Land od Justina Hurwitze, který za tento film získal Oscara za nejlepší hudbu,” prozradil o programu dramaturg a ředitel orchestru Matěj Lehár.

Koncert symfonické filmové hudby proběhne pod neomylnou taktovkou dirigenta Roberta Kružíka, který je stálým dirigent Janáčkovy opery Národního divadla Brno, hostujícím dirigent Filharmonie Brno a počínaje sezónou 2021/22 šéfdirigent Filharmonie Bohuslava Martinů ve Zlíně.

Sezóna 2021/2022 tak přinese již čtvrtý tematický večer. VALENTÝN přichází po koncertech věnovaných skladateli Jamesi Hornerovi, Star Wars a Fantasy. K romantické oslavě patří i speciální doprovodný program, a to v podobě welcome drinku Bohemia Sekt, malého sladkého překvapení od Lindt a pozornosti z květinářství Kytky od Pepy.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací