Mimořádná událost: Herci a tvůrci uvedli slavnostní premiéru filmu. Jaroslav Plesl promluvil o natáčení, vlacích a vzpomínkách na dětství

Jezdíte rádi vlakem?

Režisér a scénárista Jiří Havelka představil, po Vlastnících, svůj nejnovější celovečerní film. Slavnostní premiéru komedie Mimořádná událost uvedla početná herecká a tvůrčí delegace, a to Igor Chmela, Jenovéfa Boková, Jaroslav Plesl, Alois Švehlík, Ctirad Götz, Robert Mikluš, Oliver Vyskočil a mnozí další.

Jiří Havelka opět uzavřel skupinu postav do uzavřeného prostoru, tentokrát ve vagonu motoráčku, který se shodou okolností ocitne bez strojvedoucího a rozjede se opačným směrem. Celovečerní film je inspirován skutečnou událostí, která trvala pouhých 14 minut. Jednoho ze svérázných cestujících ztvárnil Jaroslav Plesl. „Hraji majitele pohřebního ústavu Ing. Karavainova, který má reálný předobraz. A já myslím, že se nám ho s Jirkou Havelkou povedlo trochu střihnout do Kopfrkingla ze Spalovače mrtvol. Ale ukáže se, že je to velice laskavá postava,“ přiblížil svoji postavu herec.

Během rozhovoru na premiéře snímku Jaroslav Plesl zavzpomínal na své dětství a prozradil, co pro něho znamená jízda vlakem. „Já jsem velký příznivec vlaků. Ze všech prostředků nejraději používám vlak. Neberu si tam knížku, ani žádnou práci a dívám se z okna, protože za oknem běží ten nejhezčí film. Mám rád tu atmosféru, když přijdete na nádraží, čekáte na vlak a pak jede krajinou, v ideálním případě někam, kam se těšíte,“ svěřil se Plesl. V rámci povídání dále přiblížil nejen samotné natáčení a práci s dětskými herci, ale i jaké ho čekají další projekty. Celý rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE a fotogalerii z premiéry na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací