Děti se stanou porotci a budou vybírat nejlepší filmy letošního ročníku Young Film Fest

„Nekoukej blbě“.

Young Film Fest, jak již název napovídá, se zaměřuje na mladé diváky a je rozdělen do tří věkových kategorií. Děti od 9 do 11 let, od 12 do 14 let a od 15 do 17 let se mohou proměnit v porotce a zapojit se do workshopů a debat. 

Aktuální ročník Young Film Festu se uskuteční od 21. do 24. dubna 2022 v Kině Kavalírka a centru současného umění DOX a jeho cílem bude, aby se i mladí diváci uměli na filmy dívat a uvažovat o nich. „Naším heslem pro letošní ročník je „Nekoukej blbě“. Chceme tím říct, že je důležité, jak se na filmy díváme a uvažujeme o nich. A právě to bychom chtěli naučit i naše nejmladší diváky. Filmový program proto povedou lektoři, kteří mají dlouhodobé zkušenosti s audio-vizuální výchovou, a kteří budou o filmech s dětmi diskutovat,“ prozradil ředitel festivalu Filip Kršiak.

Speciální program a bloky filmů připravené pro začínající porotce a porotkyně jsou rozděleny do tří věkově uzpůsobených bloků. V sobotu 23. dubna se pozornost zaměří na kluky a holky od 12 do 14 let, o den později si na své přijdou diváci od 9 do 11 let a od 15 do 17 let. Přihlášky do jednotlivých programů jsou spuštěny.

Ti nejmladší se mohou těšit na ohodnocení pětice krátkých filmů, a to jak hraných, tak animovaných. Ve výběru se nachází i norský snímek Aquafobia, který už bodoval na mezinárodních soutěžích v Bergenu, Reykjavíku nebo na Norském mezinárodním filmovém festivalu. Filmové pásmo bude proloženo workshopem. Děti si budou moci vybrat mezi workshopem filmového střihu, současného umění v novém cirkusu či současného umění. Na starší diváky čekají workshopy dva a volit budou moci z workshopu filmového střihu, zvuku a tvůrčího psaní.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací