Třetí ročník Comic-Con Prague je tu! Přivítali ho herci ze Hry o trůny i Stranger Things

Setkání fanoušků popkultury je opět v plném proudu.

Zdá se to celkem nedávno, co proběhl druhý Comic-Con Prague, a přesto je tu nyní jeho již třetí podoba. Je to tak, v říjnu roku 2021 jsme po četných covidových odkladech mohli v pražském O2 Universu potkat hvězdy jako jsou Manu Bennett, Norman Lovett, Toby Stephenson, Natalia Tena, Jake Busey, Edward J. Olmos, Crystal Reed, Sylvester McCoy, Ray Stephens nebo Michael Biehn a mnozí další. Nyní se do něj pražský Comic-Con a jeho organizátoři vrací a přináší nám další zábavný program plný slavných osobností i neobvyklých aktivit.

Třetí ročník tak již tento pátek, 22. dubna, odstartoval v plné parádě. První panel, ve kterém usedlo trio Finn Jones, Tom Hopper a Julian Glover, se nesl v duchu seriálu Hra o trůny. Jones v pořadu ztvárnil Lorase Tyrella, Hopper Dickona Tarlyho a Glover Maestera Pycella.

K fanouškům později promluvila i Hattie Hayridge, představitelka jedné z verzí palubního robota Holly z Červeného trpaslíka. Přednášku na úvod nabídla i Cara Buono, kterou můžou diváci znát ze seriálu Stranger Things. Na závěr pak měli na starost společnou večerní debatu Tony Amendola a Robert Picardo, kteří se oba objevili v sérii Stargate, ale i v jiných populárních projektech.

Fanoušci si opět mohou se svými oblíbenci pořídit fotografie nebo podpisy, letošní novinkou je však tzv. meet & greet, při kterém se mohou potkat se svými oblíbenými herci a herečkami ve vyhrazeném čase a mít je jen pro sebe. V pátek toto odstartoval právě Tony Amendola.

Návštěvníci si také mohli poslechnout komiksové tvůrce a cosplayery, kteří se rozvášnili o svých uměních. Svou vlastní přednášku měli například čeští komiksoví tvůrci. Nechyběl ani bohatý doprovodný program, spousta aktivit a komikových suvenýrů.

Na slavnostním zahájení pak nechyběl primátor města prahy Zdeněk Hřib, který si jako obvykle přichystal pro návštěvníky zábavné představení. Tentokráte se za znělky Highway to Hell objevil na pódiu se vší parádou v kostýmu Iron Mana. Před ceremoniálem si mohli diváci poslechnout již tradiční koncert. Po něm pak zahrál divadelní soubor českou verzi muzikálu Ray Bradbury’s ‘2116‘.

Třetí ročník Comic-Con Prague potrvá do neděle 24. dubna a návštěvníci se mohou těšit na hvězdy jako jsou Richard Coyle, Sam Witwer, Victoria Yeates nebo Christopher Lambert a další. Jak to první den na Comic-Con Prague 2022 vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací